Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

01.12.2023+ Ukrajina, Izrael 🔊

KvidoKvido Přidáno před 5 měsíciUkrajina
01.12.2023+ Ukrajina, Izrael 🔊Válka na území Ukrajiny a Izraele dne 01.12.2023 +
Od: 🇺🇦 livemap.com
01.12.2023, 04:10, SEČ


Ukrajinská armáda (UA) _raketový útok

POSTUP:
Hlavní události od 17. listopadu 2023 ‼️ 🇺🇦
🇺🇦 Ukrajinští námořníci: Rusko utrpělo v bitvách na řece Dněpr téměř 3500 obětí.
BBC: Od února 2022 nelegálně překročilo hranice 20 000 ukrajinských mužů.
Zelenskyj: Kreml plánuje kampaň k destabilizaci Ukrajiny, potenciální převrat.
Nizozemský ministr obrany oznámil vojenskou pomoc Ukrajině ve výši 2 miliard dolarů v roce 2024 Energetický gigant DTEK volá po dalších systémech protivzdušné obrany, jakmile se objeví zima.
Zelenskij: Dodávky dělostřelecké munice na Ukrajinu se od války mezi Izraelem a Hamásem snížily.
🇷🇺 Ruské síly ztratily v bojích na řece Dněpr u Chersonu téměř 3500 vojáků, z toho více než 1200 zabitých a také desítky kusů vojenské techniky, uvedla 17. listopadu ukrajinská námořní pěchota.
"Obranné síly Ukrajiny provedly řadu úspěšných akcí na východním břehu řeky Dněpr ve směru na Cherson," napsali na Facebooku.
K 16. listopadu námořní pěchota uvedla, že ruské síly operující v oblasti utrpěly 1 216 mrtvých, 2 217 zraněných a ztratily 24 tanků, 48 obrněných vozidel, 89 dělostřeleckých systémů a minometů, 135 dalších vozidel, devět vícenásobných odpalovacích raketových systémů a 14 čluny.
🇷🇺 Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že sestřelilo 02.12.2023 dvě rakety S-200 nad Azovským mořem.

HODNOCENÍ
Západ si musí urychleně vyjasnit, zda chce dále Ukrajinu ve válce podporovat. Pokud se nerozhodnou pro "sekyru" ve financích na zbraně pro Ukrajinu, ta to nezuvládne a končí. Zatím na Západě, hlavně v USA, přibývá kritiků na adresu Zelenského. Je to krutá, ale jasná pravda! Ukazuje se, že spojenci USA ctí odpůrce Washingtonu. Putin stále více cestuje, žebrá a chytá se stébla pomoci.
🇺🇦 V JE Záporoží došlo k výpadku proudu, je ohrožena radiační bezpečnost – Energoatom
🇺🇦 Ukrajinská armáda měla včera (1.12.2023) 67 bojových střetnutí s ruskými silami v blízkosti Synkivky v Charkovské oblasti a Stelmachivky v Luhanské oblasti, Serebrjanského lesnictví v Luhanské oblasti, Hryhorivka, Bohdanivka, Ivanivske, Klischiyivka a Andriyivka v Doněcké oblasti, na jih k Novokalynove, Stepove, S Avdiyeverneyivka, Perth. z Doněcké oblasti, Novomykhaylivka z Doněcké oblasti, Robotyne a na západ do Verbove v Záporožské oblasti, - říká generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny ve včerejší večerní zprávě.


Od: 🇺🇦 pravda.com.ua
01.12.2023, 11:28, SEČ
🇺🇦 V JE Záporoží došlo včera k výpadku proudu, je ohrožena radiační bezpečnost – Energoatom.
🇺🇦 Ukrajinská bezpečnostní služba (SSU) vyhodila do povětří další vlak na ruské železnici.
Podrobnosti: Zdroj uvedl, že tato exploze byla druhou fází speciální operace provedené SSU s cílem vyřadit z provozu tuto důležitou železniční trať. Rusové jej využívají i pro vojenskou logistiku.
První nákladní vlak explodoval přímo v Severomujském tunelu.
🇷🇺 Rusové začali k udržení pohybu využívat objízdnou trasu vedoucí přes takzvaný Ďáblův most. To SSU předpokládala: když vlak projížděl po tomto vysokém 35metrovém mostě, aktivoval výbušná zařízení, která v něm byla umístěna.
🇷🇺 Podle ruských kanálů Telegram začalo po explozi hořet šest palivových tankerů. K uhašení byl nutný požární vlak.
Citát: "Ruské speciální služby by si měly zvyknout na to, že naši lidé jsou všude. I ve vzdáleném Burjatsku."

Od: 🇺🇦 Maryana M @MaryAeLil
02.12.2023, 12:06, SEČ
Jsem zoufalý. Toto je druhý rok úplné ruské invaze na Ukrajinu. Ale Rusko nebylo potrestáno. Svět si neuvědomuje, že dává zelenou ostatním tyranům. Zatímco si to všichni neuvědomují, ztrácíme své nejbližší...

Od: 🇺🇦 Ihor Lachenkov@igorlachenkov
Dva ukrajinští váleční zajatci, když se vzdávali, byli nedaleko Avdiivky zastřeleni ruskou spodinou.
Rusové opět porušují všechna válečná pravidla spolu s morálními a lidskými zákony, o které se nikdy nezajímali.


Od: 🇺🇦 Marco@marc_kebo
02.12.2023, 05:00, SEČ
Mají to všechno promyšlené a vymyšlené do posledního detailu, roky se na tenhle střet mezi východem a západem svědomitě připravovali.


Od: 🇺🇦
02.12.2023, 13:00, SEČ
Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 10 z 11 dronů Shahed a řízenou střelu Kh-59. Prezident Zelenskij diskutoval s vojenským a politickým vedením o situaci v první linii, akcích na mezinárodní scéně a otázkách mobilizace.


Od: 🇺🇸 Blomberg.com/europe
06.12.2023, 08:29, SEČ
Rusko zasáhlo Ukrajinu dronovou palbou uprostřed obav z americké válečné pomoci.
Ukrajina přes noc sestřelila 41 ze 48 ruských bezpilotních letounů Shahed.
Zelenskij v úterý (5.12.2023) zrušil svůj projev v americkém Senátu.
V rozhovoru pro ZDF se německý ministr ibrany Boris Pistorius vyjádřil k obviněním z nedostatečné vojenské pomoci Kyjevu a dodal, že Berlín a další partneři "dělají, co mohou":
"Především nejsme spojencem Ukrajiny. To znamená, že nejsme v situaci, která by nás zavazovala k intervenci v rámci aliance."
Zdůraznil, že předem varoval: EU pravděpodobně nebude schopna splnit svůj slib dodat Ukrajině do jara 1 milion dělostřeleckých granátů.

Od: 🇷🇺 Roman M🐦@Fbeyeee, bloger původem z Česka
07.12.2023, 14:31, SEČ
Trefa, která vejde do dějin 😁

Pozn.redakce: Jak známo, čečenský vůdce Ramzan Kadyrov bojuje se svými lodmi na Ukrajině. Je tedy součástí nových jednotek sil ruského ministerstva obrany a ruské národní gardy. Informovala o tom v noci na úterý (5.12.2023) agentura Reuters.
Přesto zveřejňujueme video jedné akce kadyrovců, jako důkaz nezaujatosti v publikování zpráv na zdejším serveru nekecamweb.cz.

Od: 🇨🇿 Uživatel Seznam Zprávy repostoval
Pavel Vondra@pavelvond
„Jestli chceme mít Rusko jednou na hranicích se Slovenskem, tak klidně říkejme, že už jsme unavení a že už nebudeme dál pomáhat, ale pak zapomínáme, že to není jenom o podpoře Ukrajiny,
ale také o naší bezpečnosti,“ řekl v pořadu 🇨🇿 #Ptámsejá @Vystrcil_Milos. Ptám se já.

Od: 🇺🇸 Tucker Carlson na Síti X:
07.12.2023, 23:15, SEČ
"Bidenova administrativa otevřeně vyhrožuje Američanům kvůli Ukrajině. Na včerejším tajném brífinku ve Sněmovně reprezentantů ministr obrany Lloyd Austin řekl členům Sněmovny reprezentantů, že pokud nevyčlení více peněz pro Zelenského, 'pošleme vaše strýce, bratrance a syny bojovat proti Rusku'. Zaplaťte oligarchům, nebo zabijeme vaše děti."

Od: 🇺🇸
08.12.2023, 20:38, SEČ
🇺🇸 Spojeným státům zbývá několik týdnů, po kterých budou zdroje na pomoc Ukrajině vyčerpány, uvedl na brífinku v Bílém domě koordinátor strategické komunikace John Kirby.
Pozn.redakce: Velmi znepokojivá upráva!!!


Od:
09.12.2023, 11:48, SEČ
🇺🇸 Bílý dům přešel k přímým hrozbám vůči Rusku
Koordinátor Bílého domu pro strategickou komunikaci John Kirby prohlásil, že pokud Rusko dosáhne vítězství v konfliktu na Ukrajině, zapojí se pravděpodobně i americká armáda.
"Americká armáda se velmi pravděpodobně bude muset zapojit, pokud Putin dosáhne strategického vítězství na Ukrajině," řekl.
"Pokud se Putin zmocní Ukrajiny, nezastaví se (...) bude pokračovat v postupu a zaútočí na spojence NATO."

Průběžně aktualizováno!!!!



IZRAEL



Od: cnn.com
02.12.2023, 08:20, SEČ
Obnovení bojů přichází poté, co skončilo týdenní příměří s Hamásem. Úřady řízené Hamasem uvedly, že 178 lidí bylo zabito a stovky zraněny.
Breaking News Izraelští vyjednavači se dostali do „slepé uličky“ v katarských rozhovorech, říká kancelář premiéra.
Příměří mezi Izraelem a Hamásem skončilo. Zde je to, co se může stát dál.
Po skončení příměří se v Gaze odehrávají nové hrůzy.
Osoba se zapálila před izraelským konzulátem v Atlantě v „extrémním politickém protestu“, uvedla policie.
Izraelské obranné síly uvedly, že během prvních 24 hodin po zhroucení týdenního příměří s Hamasem zasáhly více než 400 cílů napříč Gazou.
Mezi cíle podle IDF patřila skladiště zbraní a teroristická infrastruktura používaná Hamasem; vojenské cíle Hamasu v Khan Younis a Deir al Balah v jižní Gaze; mešitu údajně používá jako velitelské centrum jiná militantní skupina, Islámský džihád; a IDF řekla, že teroristická buňka přepadává izraelské jednotky.

Od: to_je_nas_svet
02.12.2023, 11:11, SEČ
Netanjahu prohlásil, že Izrael je odhodlán minimalizovat civilní oběti v pásmu Gazy.
"Děláme vše, co je v našich silách, abychom minimalizovali civilní oběti. Budeme v tom pokračovat," řekl izraelský premiér Benjamin Netanjahu a dodal, že pokusy některých politiků činit Izrael odpovědným za civilní oběti jsou naprosto nepřijatelné.

Borrell: je zbytečné posílat humanitární pomoc těm, kteří budou zítra zabiti
"Musíme zmírnit utrpení civilního obyvatelstva. A abychom toho dosáhli, musíme zvýšit humanitární pomoc. Nemá však smysl dávat jídlo někomu, kdo bude druhý den zabit..."
Takto šéf eurodiplomacie komentoval situaci v pásmu Gazy a nutnost pokračovat v humanitárních dodávkách i v situaci, kdy IDF plánují obnovit vojenské akce. t.me/to_je_nas_svet

Od: to_je_nas_svet
06.12.2023, 07:19, SEČ
🔥Velení izraelské armády hlásí, že intenzita bojů v pásmu Gazy se jen zvyšuje. Vojáci postupují jižně od enklávy.



Průběžně aktualizováno!!!!

Kvido 01-12-2023 14:21 937