Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Poděkování, FNO Ostrava - Poruba

KvidoKvido Přidáno před 3 měsícizdraví
Poděkování, FNO Ostrava - PorubaJako pacient po infarktu jsem byl ošetřen na angiolince kardiovaskulárního oddělení Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava – Poruba (12.02.2004, 08:15).


Tehdy MUDr. Antonín Káńa (v roce 2004) neměl k dispozici při odborném zásahu tak moderní techniku, jako v současné době. Výkon byl prováděn „tříslem“ pacienta a trval delší dobu.
V úterý 16. ledna 2024 jsem prošel na FNO Ostrava – Poruba ošetřením na nové angiolince z října 2021. Jak jsem si přečetl, "nová technologie umí ve velmi vysoké kvalitě zobrazit pohybující se srdce pacienta a jeho cévy, ukázat vnitřní průsvit tepny a přitom vyzařuje mnohem nižší dávku záření."
Co je nyní pro pacienta nejdůležitější, to vše je prováděno tzv. „rukou nemocného“ a trvá pouze (odhad) 15 minut! Pacient poté pobývá přibližně 4 hodiny v klidu ve zvláštní místnosti nemocnice a po kontrole lékaři odchází domů.
Děkuji touto cestou týmu prof. MUDr. Jana Vaclavíka, MUDr. Laštůvka, MUDr. Pulcer a dalším, za skvělou práci. S přítomnými pacienty jsme se shodli na tom, že ošetření je vynikající, bezbolestné a probíhá ve výborné pohodě lékařů i nemocných klientů. Na fotografii jsem si dovolil zachytit vstup do angiolinky s MUDr. Ožanovou a staniční sestrou Vitscheovou.

Zdroj: FNO, angiolinka

Archiv 25.4.2005, časopis Vaše nemocnice, FNO Ostrava - Poruba, článek "Draze zaplacená životní zkušenost". Na fotografii angiolinka FNO a MUDr. A.Káňa při výkonu angioplastiky.:




Reprofoto: nekecamweb.cz

Vícha Květoslav (Kvido)


Kvido 17-01-2024 14:39 553

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.