Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Lze Ústavnímu soudu věřit?

KiselaKisela Přidáno před 3 měsícipolitika
Lze Ústavnímu soudu věřit?Na tuto otázku bychom měli odpovědět ANO! Ale, bohužel, není to tak jednoznačně černobílý problém.


Říkám, že nejsem právník, nýbrž se na zmíněný problém dívám ryze z praktického pohledu.

Na této, nepochybně, velmi důležité a vážné instituci státní moci, mě v prvním sledu děsí, že náš Ústavní soud ČR, již druhým rokem je jmenován politickým slepencem vládní pětikoalice. Mimochodem, byl to Ústavní soud, který slepenci více stran (ODS, STAN, Piráti, KDU-ČSL, TOP 09) v české politice překvapivě odsouhlasil v roce 2022.

Velice mně vadí konání Ústavního soudu v souvislosti s jeho výrokem k projednávané valorizaci důchodů. Byla totiž schválena nespravedlnost na více než dvou milionech našich občanů.! Těmto lidem nebyla soudem přiznána původně vyměřená valorizace důchodů. Důchodci přišli o peníze, na které měli nárok, navíc se jim to projeví v dopadu na jejich stavební spoření a penzijní připojištění. I zde se "tiše" zasáhlo do jejich smluv, podpora byla snížená, zároveň došlo ke zpřísnění restrikcí za odchod z těchto systémů!

Je to smutné! Vypadá to, že Ústavní soud nemá váhu na straně spravedlnosti a zájmu o vlastní občany, tedy podobně jako současná vládní garnitura! A prezident Petr Pavel, ten na to všechno jen přikyvuje.


Kisela 29-01-2024 13:43 568

Politika - související články

3 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    Zdebski Josef
    Dovolím si tu ocitovat slova odborníka, pana Molíka. Plně souhlasím s tímto názorem: Za stávající situace a ve stávajícím personálním složení je Ústavní soud nadbytečný, ba v některých případech škodící. Všechny problémy a kvazi-problémy by mohl řešit současný Nejvyšší soud, koneckonců i v USA je nejvyšším garantem hodnot demokracie Nejvyšší soud, nepotřebují tam další sofistikovaně parazitní instituce, kde se šikovně schovávají nepřátelé demokracie a i jinak misantropicky zaměření lidé, kteří si ze své instituce udělali zlatý klondajk a zbytečně vysávají státní kasu.
    Odpovědět - 30-01-2024 15:33:08
    • A
      zrzek
      I v čase jsem se strefil s Vámi, ale hlavně názorově. Také souhlasím s Molíkem. Nejvic to posral Rychetský "kolaboraci" pětikoalicí. Zato má auťák za 8 miláčů. Chá,cháááááá! Rozzlobený Rozzlobený
      Odpovědět - 30-01-2024 15:46:44
      • Kvido
        Kvido
        Souhlas s Molíkem. Ústavní zbytečný má to mít v pravomoci Nejvyšší. Ti přece znají zákony, či ne? Český binec!
        Odpovědět - 01-02-2024 10:09:21