Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Posty nových ministrů s problémy?

PexaPexa Přidáno před 2 lety
Posty nových ministrů s problémy?Prezident Miloš Zeman, zdá se, je nyní téměř ve zdravotní kondici. Až na to, že aktivní péče lékařů o něj neskončila. Z nemocničního lůžka úřaduje. Podepsal jmenování soudců, podepsal demisi kabinetu premiéra A. Babiše. Jak to bude dál?
Takže starý, dobrý pan prezident je opět v akci při sestavování nové vlády. Jak již předem zmínil, premiérem jmenuje Petra Fialu (ODS). Ale holenkové, nepůjde to tak lehce! Prezident to naznačil už tím, že nechává dále vládnout v demisi dosavadní Babišovou vládu... Můžeme, tuším to, počítat s tím, že při sestavě nové vlády nastanou prezidentovy výhrady v prvé řadě k diplomacii. Jevi se mně to tak, že novými opozičními stranami se M. Zeman neshodne na tom, že tyto strany fandí autoritářským zemím, jako je Rusko a Čína. Pak je tu problém ve vztahu k Izraeli. Problémy mohou nastat také u jmenování nových ministrů. Velký problém mají Piráti. A tady se projevuje, že koryta jsou prostě koryta, přitom důležité je nepřiznat svoji porážku, spíše podraz od kamarádů ze slepence PirStan. Nastávající ponděli má být oznámeno (asi večer), jak dopadlo rozhodnutí Pirátu na možný odchod z nově se tvořící vlády. V každém případě Piráti možnou vládní účastí rezignují na vše, co kdysi hlásali: 1) Kumulace funkcí je OK. 2) Kmotři z ODS jsou v pohodě - a dva na ministerských křeslech jsou aspoň transparentně vidět. 3) Tradiční rodina v podobě KDU-ČSL je v pohodě. 4) Všechny asociální kroky vlády včetně sahání na mzdy a důchody jsou v pohodě. 5) Že partner Rakušan nabádal ke kroužkování, dopustil se podvodu na koaliční smlouvě - a bude na vnitru? Pohoda. A to si myslí, že je ještě někdy někdo bude volit? Tohle všechno se, možná, panu prezidentovi Zemanovi také nebude líbit z pohledu jmenování nových ministrů. Uvidíme.
Pexa 13-11-2021 09:00 1,525