Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Pochybná úloha opozice při Covidu-19

G
Přidáno před 2 lety
Slonní pamět mně připomíná, že to byla (a zřejmě nadále je) opozice (ODS, KDU-ČSL, TOP 09), která hatila v ČR úsilí v boji s epidemii Covid-19.
Když půjdeme opravdu do historie, tak už 13. října 2020 Petr Fiala (ODS) kritizoval vládu, která postupně zaváděla, vzhlede narůstající nákaze Covid-19, uzavření základních a dalších škol a zpřísnění v restauracích a na firmách řekl: "Poslední vládní opatření jsme vzhledem k vážnosti situace nuceni respektovat, ale nemůžeme se za ně postavit," prohlašoval P.Fiala. A podobná kritika opatření vlády v boji proti epidemii v ČR stále pokračovala. Fiala dále 13. října 2020 přitvrzoval: "Premiér ztratil schopnost řídit vládu i naši zemi. Vláda by měla po skončení nouzového stavu požádat Poslaneckou sněmovnu o důvěru. Pokud to neudělá, je ODS připravena zahájit jednání o vyslovení nedůvěry vládě." Také nyní (po roce) zmíněné uskupení stran v koalici Spolua PirSTAN zavrhuje mnohé návrhy dosluhující vlády A.Babiše. Členové budoucí koaliční vlády představili svůj plán dalšího boje s pandemií Covid-19. Přitom je abstraktní a vágní plán budoucí vlády na boj s covidem, prohlašují experti a další odborníci: https://archiv.hn.cz/c1-67004090-abstraktni-a-vagni-experti-kritizuji-plan-budouci-vlady-na-boj-s-covidem. K těmto rozmíškám připojuji dnešní tabulku úmrtností. Od 21.11.2020 nám umírá již denně přes 100 osob na následky Covid-19!!! Včerejší den 24.11.2021 bude úplně znám až zítra po 06:00 hod. Budoucí premiér P. Fiala odmítl, že by se v budoucnu plošně uzavíraly školy v souvislosti s vývojem koronavirové situace u nás. Zdůraznil, že nově nastupující vláda nebude plošně zavírat školy. Nechceme dopustit, aby COVID-19 odnesly naše děti,“ řekl Fiala, který se takto chce "někomu" zalíbit.. Tyto a podobné názory P. Fialy pojmenoval včera večer ve vysílání televize Nova uznávaný český imunolog prof. Václav Hořejší za populismus. “Pokud si ti politici myslí, že bez zavedení omezení a povinného očkování pro vybrané profesní a nejohroženější skupiny obyvatel epidemii zvládnou, tak jsou naivní,” uvedl Hořejší. Nejsem odborník na zdravotnictví, ale rovněž si myslím, že uzávěra ČR (možná jen v lokální podobě) je nanejvýš nutná, a to prakticky okamžitá. Proto úvaha A.Babiše o možné formě lockdownu je nanejvýš aktuální a zřejmě velmi potřebná, aby došlo ke snížení počtu nakažených osob a snížení náporu na nemocnice, kde začíná nedostatečná kapacita pro umístění lidi s epidemii Covid-19.
25-11-2021 05:47 1,583

Politika - související články