Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Základna USA v ČR, určitě ano

PexaPexa Přidáno před 2 letyvojsko
Základna USA v ČR, určitě anoNevím ještě, jak paní minystryně obrany Černochová v Americe pořídí, ale v každém případě její jednání o vojenské základně USA, dislokované v České republice (ČR), je prospěšné a nanejvýš třeba.
Přikláním se k těm Čechům, kteří základnu USA v Přerově, případně v Mošnově u Ostravy chtějí. Vůbec nyní, v době vojenského konfliktu na Ukrajině. Samozřejmě, nebylo by to tak rychle, ale požadavek základy v naší republice je zcela logický a oprávněný. Najdou se sice politici i voliči, kteří tento požadavek zpochybňují.

Doufám, že se naše politická reprezentace a voliči nedopustí takové chyby, jako před léty, kdy u nás zkrachoval projekt radaru NATO v Brdech! Dnes bychom už byli mnohem lépe chránění před jakýmkoli vojenským útokem!

A k tomu rozhodování - vojenská základna USA v ČR by měla být pouze záležitost vlády a možná ještě prlamentu. Do této záležitosti by neměli mluvit občané, jelikož jde o strategickou záležitost obrany ČR!


A ještě - s lídrem opozice Andrejem Babišem (ANO) sice lze souhlasit, že strategii NATO je nyní posilování tzv. "východního křídla". Na Slovensku vznikla Battle Group, v níž je přes 2 000 vojáků, z toho 600 vojáků z ČR. Podobné vojenské posílení již má Polsko, Rumunsko a Bulharsko, kde budou instalovány protiraketové systémy a pod. Babiš tvrdí, že "to dostatečně stačí na odstrašení".

Já říkám, že nestačí. Nejde přece jen o jakési odstrašení možného nepřítele, ale o účinnou vojenskou bezepečnostní ochranu před útokem! A ten může přijít třeba na ČR v případě, že by některá stacionární vojenská zakladna východního křídla NATO selhala. Proto naprosto souhlasím se základnou USA v ČR.

Foto titl.: Shutterstock


Pexa 11-04-2022 11:03 1,828

Politika - související články

6 komentářů

Napsat komentář

G
  • A
    Josef
    Základna ano, ale jen pod podmínkou, že bude umístěna přímo v Praze!
    Odpovědět - 11-04-2022 20:32:33
    • Pexa
      Pexa
      Zajímavé, či si děláte srandu? Tedy, ať to, připadný útok, schytají pražáci?
      Odpovědět - 12-04-2022 06:23:31
      • A
        Hans
        Zřejmě ji chcete na vlastní zahradě, že?
        Odpovědět - 13-04-2022 07:39:20
      • A
        zrzek
        Ano, základna USA v ČR.
        Odpovědět - 12-04-2022 06:11:39
        • A
          Hans
          Za mě uurčitě NE! Je to hloupý nápad!
          Odpovědět - 13-04-2022 07:36:55
          • Kvido
            Kvido
            Základna na našem území je určitě riziko, že můžeme schytat útok. Ale jen s naší pidi armádou se ztěží můžeme ubránit. Proto těžké rozhodování ano či ne.
            Odpovědět - 13-04-2022 08:26:17