Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Chlapské slovo prezidenta Pavla!

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemsociální
Chlapské slovo prezidenta Pavla!

Včerejší (15. 3.2023) vyjádření prezidenta Petra Pavla k valorizaci důchodů možná seniory zklamalo, ale pokládám jeho názor za chlapské slovo.



Zvolil nejschůdnější (nejméně prblémové) řešení červnové valirizace penzí. Zároveň však kritizoval vládu a vládní poslance (ODS,TOP09,STAN,Piráti) za to, že minulý týden v pátek odmítli snahu opozice (ANO a SPD) diskutovat o zmrazení platů ústavních činitelů. Prezident doslova řekl: "Mení možné, aby se kvůli šetření snižovaly důchody, ale zároveň rostly platy ústavním činitelům".

Takové jasné slovo, do labyrintu sociální oblasti, jsme doposud na české politické scéně od vrcholného politika opravdu neslyšeli! Proto díky, pane prezidente!

Pan prezident Pavel prohlásil:„Jsem přesvědčen, že v této tíživé době není možné na jednu stranu snížit růst důchodů a na druhé straně ponechat růst platů ústavních činitelů. Proto vyzývám vládu, aby s opozicí projednala úpravu, která zajistí, že se na úsporách budeme bez rozdílu podílet všichni,“ prohlásil Pavel

Jak již média napsala dojde od června 2023 k nárůstu důchodů v průměru o 760 korun, namísto původních 1770. Tuto novelu prosadila vláda premiéra Petra Fialy (ODS) vzhledem ke stabilizaci veřejných financí do budoucna. Opozice s témto návrhem, který sníží růst důchodů od června, nesouhlasí a během projednávání ve Sněmovně předlohu několik dní a nocí tvrdě obstruovala.

Prezident Pavel k tomu řekl, že:„...zákon snižující valorizaci penzí, jsem se rozhodl podepsat, mám však stále pochybnosti o tom, zda není v rozporu s Ústavou“. V případě podpisu hnutí ANO avizovalo, že podá ústavní stížnost. Prezident Petr Pavel dodal, že pokud tak ANO nakonec neučiní, obrátí se na Ústavní soud sám.

Twitter, ohlasy, 16.3.2023:

Reprofoto: ČT24

Kvido 16-03-2023 06:15 1,189

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.