Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vytrhne vám bankovku z podávače

PexaPexa Přidáno před 10 měsícipolicie
Vytrhne vám bankovku z podávačeZloději se teďko specializují také na bankomaty. Peníze bleskově vytrhnou z podávače peněz a odkráčejí, jakoby nic...


Už dávno jsou pryč doby, kdy primitivní zloději kradli vybouráním celé bankomaty a odtáhli je třeba traktorem.

Takový lup - ukrást dva bankomaty se šesti miliony korun a rozřezat je autogenem se neúspěšně pokoušel v dubnu 2021 Petr Balcárek. Krajský soud Ostrava muže potrestal podmíněným trestem. Podmínku dostal i jeho syn Ondřej.

Dnes má policie i hlášky o tom, že (mladí zloději) se specializují na troufalé krádeže za bílého dne. A to tak, že si stoupnou (méně než je předepsaný 1,5 metru) za klienta banky, který vybírá peníze. Jakmile zloděj uslyší vyjíždění podávajícího mechanizmu bankomatu, vrhne se rukou na peníze. Vytrhne bankovku a jako by se nic nestalo, odchází. Pokřiku okradeného a jeho nadávek si nevšímá. Moment překvapení je tak rychlý, že nikdo z přihližejících nestačí zareagovat, aby poškozenému pomohl.

Proto zde o tom píší, protože jsem byl svědkem takové události.

Poučení:
1/ Při výběru peněz z bankomatů si ověřte, kdo za vámi stoji. Pokud je to podezřelá osoba, odejděte a počkejte na jinou chvíli. Zpozornit vždy by měli senioři. Nejlépe, aby vybírali peníze z bankomatů v doprovodu rodiného přislušníka.
2/ Pokud budete mít s výběrem v bamkomatu měkaký malér (obtěžování, či přepadení při výběru) ihned mahlaste mobil dotyčný problém na číslo: 800 521 521!




Pexa 29-06-2023 09:30 2,465

Politika - související články

4 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    kp
    Ano, nejlépe ve dvou, ale především si bankomaty pečlivě vybírám, a mám ty své, kde není fronta, je tam klid, a jsou nejlépe na pobočce, nebo jiném vhodném klidnějším místě. Nenechávat výběr na poslední chvíli, a nenosit peníze všechny na jednom místě, raději na dvou a ještě lépe na třech.
    Odpovědět - 30-06-2023 07:34:51
    • A
      Vrata
      Stává se to v Brně vedle nádraží ČSD a v Ostravě Porubě, křižovatka Vzovna.
      Odpovědět - 30-06-2023 08:53:23
      • Kvido
        Kvido
        @Pexa
        Dík za tento článek!
        Odpovědět - 02-07-2023 13:23:12
        • A
          Hlučiňák
          pi** a pi**!!! a bude hůř, jsi gadžo je na robotu a oni se s pupkama budou dále vylehávat u telky s TV Prima, čo?
          Odpovědět - 03-07-2023 14:22:44