Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

09.11.2023+ Ukrajina, Izrael

KvidoKvido Přidáno před 6 měsíciválka
09.11.2023+ Ukrajina, IzraelVálka na území Ukrajiny a Izraele dne 08.11.2023 +


UKRAJINA



Od: 🇺🇦 livemap.com
09.11.2023, 06:20, SEČ

Ukrajinská armáda měla 36 bojových střetnutí s ruskými silami u Synkivky, Ivanivky, Berestove z Charkovské oblasti, Bohdanivky, Andriyivka a Klischiyivka z Doněcké oblasti, Stepove, Avdiyivka, Tonenke a Pervomajske z Doněcké oblasti, Maryinka z Doněcké oblasti, Staromajorské z Doněcké oblasti - Ve včerejší večerní zprávě to uvedl generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny

UK-obrana, postup



POSTUP: Západ začíná být rizkolísaný v pohledu na současnou Ukrajinu. Tamní média píši o "Ukrajině. Zamrzlé válce". Takové titulky mají některé stránky evropských médií, které panikaří a říkají, že vše bylo ztraceno. Kyjev utrpěl ztráty na frontě a přichází o poslední naděje. Ve vedení země začala prý konfrontace mezi dvěma tábory.
Ukrajinské jednotky 14. listopadu pokračovaly v bojových operacích na východním (levém) břehu Chersonské oblasti a provedly potvrzený postup.

HODNOCENÍ:

Od: TikTok


ARCHIV:
Kolowrat@Kolowrat
04.11.2023
‼️🔞Drone of the 🇺🇦#Ukrainian92. mechanizovaná brigáda poblíž #Bakhmutútočí na dva okupanty RuZZian.
‼️💥Jeden ze skřetů dostane ránu do nohy a jak se to stane, jeho kamarád se podívá a opustí ho! Po dalším zásahu ukrajinským dronem zraněný ork ukončí svůj život odpálením…


Od: to_je_nas_svet
09.11.2023, 06:20, SEČ
🤡Zelenskyj prohlásil, že Kyjev bude letos a příští rok pokračovat v ofenzivě.
Podle Zelenského "nyní existují určité potíže", i když "někteří lidé" počítali s rychlým úspěchem ukrajinské protiofenzívy.
Zároveň uvedl, že Ukrajina neuspěla, protože dostala od Západu méně zbraní, než doufala. t.me/to_je_nas_svet

Od: 🇺🇦
09.11.2023, 11:05, SEČ
⚡️Ukrajinské ženy jsou vyzývány k odchodu na frontu kvůli obrovským ztrátám v AFU - The New York Times.
V ukrajinských ozbrojených silách nyní slouží o 40 procent více žen než v roce 2021: Ukrajinky jsou vyzývány, aby šly na frontu kvůli vysokým ztrátám v AFU. Ženy slouží jako kulometčice, tankistky, odstřelovačky a řidičky nákladních aut a věková hranice pro rekrutky byla zvýšena ze 40 na 60 let.

ARCHIV:
Od: 🇺🇦 Herry Rodin@HerryRodinNapit
05.11.2023, 11:05, SEČ
Po Sýrii je Rusko v posteli s islámskou republikou v Íránu, vytváří smrt a zkázu na Ukrajině a pomáhá palestinskému Hamásu zaútočit na Izrael a proměnit Gazu v #Bakhmut. Další Rusové přijdou do Ruska z Avdiivky, Krymu a Kerče v pytlích na těla. 😳 😱 #Putin #Zelensky



Od: 🇺🇦 eurasiaeadaily.com
09.11.2023, 13:40, SEČ
Ruský úspěch na Ukrajině bude pro Západ společným selháním. Oznámil to dnes 9. listopadu český prezident Petr Pavel.
Podrobně

Od: 🇺🇦
10.11.2023, 18:11, SEČ
Ruské vítězství "na Ukrajině bude nejen tragédií pro Kyjev, ale také nebezpečím pro NATO" - generální tajemník NATO Jens Stoltenberg
"Jsem přesvědčen, že musíme pokračovat v podpoře Ukrajiny, aby byla silnější na bojišti i u jednacího stolu. Jsem přesvědčen, že tato podpora musí pokračovat, protože je v našem zájmu. Naše podpora Ukrajině musí přiblížit dlouhodobé a spravedlivé řešení krize," řekl Stoltenberg.

Od: 🇺🇦
10.11.2023, 18:11, SEČ

Válka na Ukrajině už překročila hranici 70 procent před svým koncem - šéf ukrajinského OP Jermak.
"Myslím, že nikdo neví, kdy válka skončí. Skončí velmi náhle. Ale přesto, když to přirovnáme k běhu na 100 metrů, tak si myslím, že už jsme uběhli 70 metrů. Ale těch posledních 30 je nejtěžších."

Od: 🇺🇦
12.11.2023, 18:43, SEČ
Asia Times uvádí možnosti Zelenského budoucnosti a všechny jsou smutné - Západ se ho v nejbližších měsících zbaví.
"Buď bude Zelenskyj donucen k prezidentským volbám naplánovaným na březen příštího roku, načež bude nahrazen, nebo, pokud bude vzdorovat, bude stejně odstraněn v revoluci podobné Majdanu. Západ si začíná uvědomovat, že Ukrajina již nebude schopna vyhrát ozbrojený konflikt: AFU utrpěla porážku za porážkou a dodaná drahá západní technika shoří v ruské armádě. Nejlepším výsledkem pro USA i pro samotnou Ukrajinu budou jednání s Ruskem, jinak Kyjev čeká nevyhnutelný vojenský kolaps. Pokud bude Kongres otálet, nebo pokud bude administrativa souhlasit s mnohem menší částkou, pak Zelenskyj skončil."

Od:
13.11.2023, 11:15, SEČ
Invazní vojska Ruska (RF) údajně našla slabá místa Leopardů, informuje německý server Merkur.de. Ruští piloti dronů najdou správný úhel útoku a snadno zasáhnou „německou wunderwaffe“. Tzv. „létající zbraně“ mohou překonat nejsilnější nepřátelské jednotky, což bylo v historii opakovaně prokázáno. „Například za druhé světové války neměla německá bitevní loď Bismarck proti náletům prakticky žádnou šanci. A nyní útoky ruských dronů zničily mýtus o tancích Leopard-2 ve válce na Ukrajině."

13.11.2023, 14:00, SEČ
Od:

Od: 🇺🇦 Ihor Lachenkov@igorlachenkov
14.11.2023, 07:30, SEČ
Běžný den v ruské armádě RF!!


Od: 🇺🇦 Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
14.11.2023, 07:30, SEČ
Od:

Od: 🇺🇦
15.11.2023, 07:30, SEČ
Ukrajinské jednotky postoupily 14. listopadu na levý břeh Chersonské oblasti a severozápadně od Verbove v Záporoží.
Zdroj: ISW
Podrobnosti: Ukrajinské jednotky 14. listopadu pokračovaly v bojových operacích na východním (levém) břehu Chersonské oblasti a provedly potvrzený postup.
Geolokalizované záběry zveřejněné 13. listopadu ukazují, že ukrajinské jednotky postoupily do Krynky (30 km severovýchodně od Chersonské oblasti, 2 km od řeky Dněpr a přibližně 3,6 km severně od dálnice E-58).
Dne 14. listopadu provedly ukrajinské jednotky útočné operace také v západní části Záporožské oblasti a dosáhly potvrzených zisků.
Geolokalizované záběry zveřejněné 14. listopadu ukazují, že ukrajinské jednotky postupovaly severozápadně od Verbove (10 km východně od Robotyne).


******

IZRAEL



Od: to_je_nas_svet
09.11.2023, 12:42, SEČ
⚡️V Izraeli 7. října pravděpodobně spolupracovali novináři z mnoha významných publikací s bojovníky Hamásu. Reportéři z agentur Reuters, AP, CNN a NYT útok zaznamenali, a proto věděli o plánech na masakry, tvrdí izraelská média.
(Je banální připomenout, jak zahraniční novináři s předstihem přijížděli na místa ostřelování ukrajinských měst, která pak byla okamžitě vydávána za fakta ruské agrese).

Od:
09.11.2023, 09:05:42, SEČ
Generální tajemník OSN znovu odsoudil izraelskou vojenskou operaci v pásmu Gazy. Řekl, že Izrael má nepochybné právo na sebeobranu, ale "když se podíváte na počet civilistů zabitých při vojenských operacích, je jasné, že něco není v pořádku".
António Gutteres se snaží být velmi opatrný v tom, co říká, po kritice, která se na něj snesla kvůli předchozím výrokům. A to natolik, že v podstatě vymýšlí nový termín pro genocidu: "Něco je špatně".

Od: to_je_nas_svet
11.11.2023, 10:06, SEČ
🇮🇱 Izraelské síly zahájily palbu na ty, kteří zvedli ruce a vztyčili bílou vlajku, aby evakuovali nemocnici Rantisi.
Izraelské síly dorazily do nemocnice dnes brzy ráno.
Pozn.red.: To je text serveru "to_je_nas_svet", avšak video nic takové neukazuje! Je slyšet ojedinělá střelba někde z povzdálí...


Od: cnn.com
11.11.2023, 11:20, SEČ
Izraelská armáda tvrdí, že 11 vojenských stanovišť Hamasu v Gaze je nyní pod její kontrolou.
Izraelská armáda dnes,v sobotu oznámila, že má nyní pod kontrolou 11 vojenských stanovišť Hamasu v pásmu Gazy.
V prohlášení armády se uvádí, že izraelské síly také zničily vozidlo plné výbušnin, které bylo zaparkováno v blízkosti oblasti používané izraelskými vojáky.
Uvedla také, že zničila tunel používaný militanty.
Francouzský prezident se stal posledním vůdcem, který podpořil příměří, když řekl, že „neexistuje žádné ospravedlnění k útokům na civilisty“, protože izraelské pozemní operace pokračují hluboko v pásmu Gazy.
"Jsme úplně obklíčeni, před nemocnicí jsou tanky a nemůžeme odejít."
Palestinci na Západním břehu Jordánu čelí rostoucím omezením a násilí mezi osadníky, protože válka v Gaze eskaluje.
Izrael snížil odhadovaný počet obětí útoků Hamasu ze 7. října na 1200.

Od: lemonde.fr
11.11.2023, 08:20, SEČ
🇫🇷 Macron přejvapivě změnil názor a otočil. Přidal se k odsouzení Izraele:
"Fakticky jsou dnes bombardováni civilisté. Fakticky. Tyto děti, tyto ženy, tito staří lidé jsou bombardováni a zabíjeni. Není pro to žádný základ a žádná legitimita. Proto vyzýváme Izrael, aby přestal. Nejsem soudce. Já jsem hlava státu. Všem připomínám mezinárodní právo. Vyzývám k zastavení palby.

Od: cnn.com
11.11.2023, 11:50, SEČ
🇮🇱 🇫🇷 Netanjahuova odpověď Macronovi:
Za zabíjení civilistů je zodpovědný Hamas, ne Izrael! Pravidla se nevztahují na Izrael!!!

[ Album ]
🇮🇱Izraelský prezident Jicchak Herzog během rozhovoru pro BBC ukázal Hitlerovu knihu Mein Kampf v arabštině.
Podle slov prezidenta ji izraelští vojáci našli v dětské ložnici domu, který zároveň sloužil jako teroristická základna Hamásu v Pásmu Gazy. Podle Herzoga tento nález ukazuje, jak moc Hamás nenávidí Židy.
📍Izraelský prezident již dříve ukazoval „tajné materiály Al-Káidy o výrobě chemických zbraní, nalezené na flešce u zabitého teroristy“. t.me/to_je_nas_svet

Od: Asia times
12.11.2023, 16:21, SEČ
Asia Times uvádí možnosti Zelenského budoucnosti a všechny jsou smutné - Západ se ho v nejbližších měsících zbaví. Můj přítel a kolega Larry Johnson si myslí, že CIA a MI6 ve Spojeném království již připravují scénu. "Buď bude Zelenskyj donucen k prezidentským volbám naplánovaným na březen příštího roku, načež bude nahrazen, nebo, pokud bude vzdorovat, bude stejně odstraněn v revoluci podobné Majdanu. Západ si začíná uvědomovat, že Ukrajina již nebude schopna vyhrát ozbrojený konflikt: AFU utrpěla porážku za porážkou a dodaná drahá západní technika shoří v ruské armádě. Nejlepším výsledkem pro USA i pro samotnou Ukrajinu budou jednání s Ruskem, jinak Kyjev čeká nevyhnutelný vojenský kolaps. Pokud bude Kongres otálet, nebo pokud bude administrativa souhlasit s mnohem menší částkou, pak Zelenskyj skončil."

☝️Zrůdné ničení obytné čtvrti v Gaze izraelskou armádou ukázal novinář PressTV, který tam žil.
Naděje, láska, sny, práce a domácí pohodlí desítek tisíc obyvatel zůstaly v troskách.


Foto titl.: iStock


Kvido 08-11-2023 11:26 1,156

Politika - související články