Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

11.12.2023+ Ukrajina, Izrael 🔊

KvidoKvido Přidáno před 5 měsíciválka
11.12.2023+ Ukrajina, Izrael 🔊Válka na území Ukrajiny a Izraele dne 11.12.2023 +



UKRAJINA



Od: 🇺🇦 livemap.com
11.12.2023, 04:10, SEČ


UA-útok, postup

POSTUP:
Ve směru Maryinka ruská armáda včera (10.12.2023) ostřelovala Krasnohorivku, Heorhiyivku, Maryinku, Pobyedu, Novomykhaylivku, - říká ve večerní zprávě generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny.
🇺🇦 Ukrajinská armáda měla včera 82 bojových střetnutí s ruskými silami u Synkivky, Petropavlivky z Charkovské oblasti, Terného, ​​Vesele z Doněcké oblasti a Makiyivky z Luhanské oblasti, Hryhorivky, Bohdanivky, Ivanivske, Klischiyivky a Andriyivky z Doněcké oblasti, Novobachmutivky, Stepove, jihu Avdiyivka Syeverne a Tonenke, Pervomajske z Doněcké oblasti, Maryinka a Novomykhaylivka z Doněcké oblasti, jihovýchodně do Vuhledaru v Doněcké oblasti, Robotyne ze Záporožské oblasti, - říká ve večerní zprávě generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny


HODNOCENÍ (Pozn. redakce):

Od: 🇺🇦 livemap.com
11.12.2023, 09:10, SEČ
Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 18 z 18 bezpilotních letounů Shahed a 8 z 8 balistických raket.


Od: dailymail
10.12.2023, 07:50, SEČ
Pozn.red.: Zpráva je zaujatá proti Ukrajině. Jiné zdroje, např. TV CNN, nebo ČT24 nic z tohoto tvrzení nepotvrzují.
‼️ "Z plakátů po městě Kyjev hledí obrázky ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského. Kdysi byl v demokratickém světě a zejména ve své zemi uznávanou osobností, ale nyní se tyto časy zdají být téměř prehistorické... Nálada ve státě je stále neklidnější, Zelenskyj se stává terčem hněvu vlastního národa."

ARCHIV:


Od: to_je_nas_svet
10.12.2023, 19:04, SEČ


Od: CGTN Amerika@cgtnamerica
12.12.2023, 02:12, SEČ
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je na návštěvě Washingtonu, zatímco američtí zákonodárci zůstávají ve slepé uličce ohledně balíčku, který obsahuje 60 miliard dolarů pro Ukrajinu.
Analytik Adolfo Franco vysvětluje, proč je Kongres ve slepé uličce. #teplo



Od: 🇺🇦
11.12.2023, 12:01, SEČ
Vladimir Putin se vrací do středu dění, jeho role by se mohla brzy ukázat jako zásadní, rozhodující při řešení dvou probíhajících konfliktů, toho na Ukrajině – který se obrací jasně ve prospěch Moskvy – a toho v Gaze, který stále více izoluje Izrael , USA a Západ v očích Ruska.

Pozn.red.: Říká Rus:
Od: 🇺🇦 Roman M🐦@Fbeyeee
12.12.2023, 11:15, SEČ
🇷🇺 Přežili jsme proto, protože máme hodně silný pud sebezáchovy. A ty úkoly co nám dali, to si ani neumíte představit."..zachránit raněné nemůžou, mrtvoly vytahat taky ne. Za magora z Kremlu a jeho šílené fantasmagorie umírat se..nevyplatí.


Pozn.red: Je to pravda od poradce Zelenského, neblafuje "to_je_nas_svet"????
Od: to_je_nas_svet
12.12.2023, 08:55, SEČ
🤡Kyjev zemře, ale nikdy se nestane ruským městem - Podoljak
Poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta prohlásil, že bez americké pomoci to bude mít Ukrajina velmi těžké, ale země bude i nadále bojovat za svou svobodu:
"Jsou dnes jak Spojené státy, tak obecně demokratický tábor jako takový připraveny uznat porážku v konfrontaci s nějakou zemí zvanou Ruská federace. Jsme všichni společně připraveni prohrát s Ruskem?"

Od: to_je_nas_svet
12.12.2023, 08:34, SEČ
❗️🇺🇸 Kongres nemá v plánu během Zelenského návštěvy jednat o pomoci Ukrajině.
Na programu jednání Sněmovny reprezentantů se neobjevily žádné významné body související s návštěvou ukroprezidenta ve Washingtonu. V úterý se v jednom z výborů uskuteční slyšení o hospodářské soutěži s Čínou, v dalším se bude projednávat vyšetřování Bidenova impeachmentu.
Ve středu ani ve čtvrtek se ukrajinská otázka v 🇺🇸 Kongresu řešit nebude a již v pátek se Sněmovna reprezentantů vydá na vánoční a novoroční přestávku, která potrvá do 9. ledna. To znamená, že Zelenskyj až do ledna nedostane žádné nové balíčky pomoci.

Od: 🇺🇦
11.12.2023, 16:42, SEČ
🇺🇸 Ukrajinský vůdce před úterními schůzkami na Capitol Hill varoval před tím, co nazval potenciální politickou zradou své armády.
Zelenskyj se ve svém pondělním projevu odvolával na šíření demokratických ideálů a prosperity, které následovaly po pádu Berlínské zdi, a varoval, že od té doby „nepřátelé svobody zesílili“. A jak to udělal v minulých projevech k americké veřejnosti, ukrajinský vůdce se snažil postavit svou zemi jako hráz proti Putinovým expanzivním tužbám.
„Na Ukrajinu se můžete spolehnout. A stejně tak doufáme, že se na vás budeme moci spolehnout,“ řekl.

****
12.12.2023, 07:26. SEČ - 🇺🇦 KYJEV – Zatímco se ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj připravoval v úterý ve 🇺🇸 Washingtonu setkat se s americkými zákonodárci a prezidentem Bidenem v naléhavé snaze získat zhruba 60 miliard dolarů nezbytně nutné americké pomoci, zasáhl ukrajinské hlavní město obří kybernetický útok zaměřený na Kyivstar, jeden z ukrajinských hlavní poskytovatelé mobilních telefonů a internetu a alespoň jedna banka.
Ukrajina spoléhá na podporu USA pro širokou škálu zbraní, včetně munice pro systémy protivzdušné obrany, které chrání civilisty ve městech daleko od frontové linie. Rusko pokračuje v pravidelných raketových a bezpilotních útocích na města po celé Ukrajině, včetně Kyjeva.
Existují také obavy, že pokud Ukrajina nebude mít zbraně, které potřebuje k postupu na frontě nebo dokonce k obraně svých současných pozic, mohla by být nucena vyjednávat a vzdát se části území, které Rusko zabralo – scénář, na kterém až dosud Zelenskyj trval. se to nestane a jen by to Rusko povzbudilo, aby pokračovalo v útocích na mezinárodní pořádek.

Od: 🇺🇦
12.12.2023, 13:52, SEČ
Členové ukrajinské 🇺🇦 24.mechanizované brigády pojmenované po králi Danylovi znovu získali kontrolu nad kořistní cípem v osadě Horlivka v Doněcké oblasti a vztyčili tam ukrajinskou vlajku.
Zdroj: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na Facebooku
Citace: "Naši hrdinové – útočná skupina 24. mechanizované brigády pojmenovaná po králi Danylovi, královská brigáda. Navzdory obtížným podmínkám znovu dobyli jeden z kořistních tipů v Horlivce a dobyli nepřátelské pozice."
Podrobnosti: 🇺🇦 Prezident upozornil, že nad územím nyní vlaje vlajka Ukrajiny. "Horlivka je Ukrajina! Donbas je Ukrajina!" poznamenal Zelenskyy.


Od: 🇺🇸
12.12.2023, 14:24, SEČ
🇺🇸 Washington, 12. prosince (Reuters) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij v úterý plánuje poslední prosbu adresovanou americkým zákonodárcům, aby udrželi vojenskou podporu při jeho bojích s Ruskem při návštěvách Bílého domu a Capitol Hill.
Směrem do zimy, s desítkami tisíc mrtvých Ukrajinců, zejícím rozpočtovým deficitem a ruskými zálohami na východě, má Zelenskij před setkáním s prezidentem Joe Bidenem naplánovat tlak na americké zákonodárce, aby doplnili téměř vyčerpané finance.


Od 🇺🇦 Roman M🐦@Fbeyeee
12.12.2023, 15:10, SEČ
Kybernetické jednotky Hlavního zpravodajského ředitelství 🇺🇦 Ministerstva obrany Ukrajiny (zase ten Budanov..) oznámily, že se jim podařilo nabourat do Federální daňové správy 🇷🇺. Dostaly se na jeden z centrálních serverů a odtud na 2 300 regionálních po celém Rusku a okup. Krymu.


Průběžně aktualizováno!!!!



*************

IZRAEL



Od: to_je_nas_svet
11.12.2023, 21:29, SEČ
🇮🇱 Izrael se dopustí válečného zločinu, pokud se rozhodne zaplavit tunely v Gaze, prohlásil Dmitrij Poljanskij, první zástupce stálého zástupce Ruska při světové organizaci, na zasedání Rady bezpečnosti OSN o situaci na Blízkém východě.
"Válečných zločinů přibývá - v posledních dnech se rozšířily šokující informace o plánech Izraele zaplavit podzemní stavby v pásmu Gazy mořskou vodou. Podle veřejně dostupných informací již IDF (Izraelské obranné síly - pozn. TASS) připravily systém potrubí a čerpadel určených k napouštění mořské vody a v současné době projednávají s USA praktické možnosti takového zaplavení: zda bude dostatek vody, zda to umožní "topografie" tunelů atd. Takový krok, pokud by byl učiněn, by představoval jasný válečný zločin."

Od: 🇮🇱 to_je_nas_svet
12.12.2023, 08:05:42, SEČ
🇮🇱 😔Sanitka v pásmu Gazy nyní vypadá takto: Žena se snaží odvézt své zraněné děti do nemocnice na oslím povozu.


Od: 🇮🇱 Izraelské obranné síly IDF -TZAHAL
⚡️ #israel #israelnews #israelwar
Izraelský Yair Pinto z TBN podává zprávy z předních linií války mezi Izraelem a Gazou, zatímco byl v aktivní službě u IDF. Jednotka mluvčího IDF oznámila, že síly IDF dokončily ovládnutí Palestinského náměstí v Gaze. Toto náměstí zahrnuje vládní budovy Hamasu a rozsáhlý podzemní teroristický tunel, který sahá až k Al-Shifa Medical Center. Mezitím, podle zpráv, izraelské letectvo provedlo letecké střílení …

Od: welt.de
12.12.2023, 09:05:42, SEČ
Otázka 100 miliard – existence Ukrajiny nebyla nikdy tak ohrožena .
Z USA na Ukrajinu žádné peníze neproudí – a tento týden se rozhodne, zda obrovské miliardové částky zůstanou blokovány také v EU. Ale i když se řešení najde, Evropa se na největší dlouhodobé nebezpečí dívá zmateně – včetně kancléřství.

Od: 🇮🇱 to_je_nas_svet
15.12.2023, 15:33, SEČ
🇮🇱 🇵🇸 IDF pokračují v řádění: izraelská armáda útočí na obytné čtvrti a svléká zadržené Palestince.
Izraelské obranné síly zasáhly obytnou čtvrť ve městě Rafáh na jihu pásma Gazy. Došlo ke ztrátám na životech. Informuje o tom palestinská tisková agentura WAFA.


Průběžně aktualizováno!!!!




Kvido 09-12-2023 14:48 718

Politika - související články