Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

05.04.2024+ Ukrajina, válka 🔊

KvidoKvido Přidáno před 24 dnyválka
05.04.2024+ Ukrajina, válka 🔊Válka na území Ukrajiny dne 05.04.2024 +



UKRAJINA



Od: 🇺🇦 livemap.com
05.04.2024, 04:15, SEČ


Útok UA.

POSTUP: Jak si můžete ověřit na aktuální mapě (04.04.2024), 🇺🇦 ukrajinská vojska znatelně zesílila své útoky na východním směru země. Zejména v oblasti Doněcka a Bachmutu. Jde o více než 10 sériových útoků na linii Rusů, které z území takto postupně vyhánějí!

HODNOCENÍ (Pozn. red.): I když Ukrajinci nyní na bojové frontě přidali. Stále platí, že mají nedostatek zbraní, především protidělostřeleckých střel. Nejvíce je ohroženo město Charkov, kde 5.4.2024 nad ránem bombardovali Rusové raketami, 6 mrtvých.

Telegram
06.04.2024, 08:10, SEČ
Od: to_je_nas_svet
🔥Záběry následků ranního útoku na Belgorod. Ukrajinské ozbrojené síly zaútočily na město a region z MLRS RM-70 "Vampire": poškozeno bylo 12 výškových budov, v osmi bytech byla rozbita okna. Fasády a střechy dětské nemocnice a místního sportovního centra byly proraženy, uvedl gubernátor Gladkov.
Kromě toho v důsledku ostřelování vyhořel jeden rodinný dům v osadě Dubovoje. Několik dalších v okolních osadách bylo poškozeno. Zasaženy byly také čtyři vícepodlažní budovy, okna byla rozbita v 21 bytech. Síly protivzdušné obrany vypálily 10 střel. t.me/to_je_nas_svetest1




Od: NEXTA@nexta_tv
06.04.2024, 09:42, SEČ
‼️Protržení přehrady v ruském Orsku na Urale, info od TV stanice NEXTA.
Objem vypouštěné vody z nádrže Aktobe roste. V tuto chvíli je známo o třech úmrtích (podle oficiálních údajů).
Zaplaveno bylo více než 2,5 tisíce domů a 6,8 tisíce pozemků pro domácnosti. Více než 4 tisíce lidí bylo evakuováno.
Protržení hráze předcházelo několik dní záplav v celé oblasti, která v souvislosti s tím ve čtvrtek vyhlásila stav nouze. Orsk leží na řece Ural po proudu od Iriklinské přehrady, ze které musely po prudkém zdvižení hladiny úřady upustit rekordní množství vody, napsal ruskojazyčný server BBC.
Protržená hráz nebyla vodohospodářským dílem, ale slouží k regulaci řeky, která městem protéká, poznamenal list Kommersant na svém webu a připomněl, že záplavy sužují celý region. TASS později upřesnil, že část hráze se protrhla ve Starém městě, tedy v části Orsku, která leží na asijském břehu řeky Ural.
V Orsku se část hráze sloužící k regulaci vody protrhla ve Starém městě, tedy v části ležící na asijském břehu Uralu. Evakuovat se muselo přes 4200 obyvatel.
„Momentálně je zaplaveno více než 2400 obytných budov a 3065 přilehlých pozemků,“ uvedla dnes v prohlášení oblastní vláda. Hladina vody se podle ní v zaplavených oblastech od pátku zvýšila, přičemž kulminace se teprve čeká.


06.04.2024
Během dne byly ujrajinskými vojsky zredukovány 3 rakety a 28 z 32 útočných UAV


Od: The Telegram
06.04.2024, 12:53, SEČ
Rusko na Ukrajině stagnuje kvůli plynové válce, - The Telegraph
Podle údajů z dat Rusko shazuje z dronů na pozici ZSU mléčný plyn, známý jako CS nebo „Šeřík“
Použití tohoto plynu ve válce je nepřijatelné
v souladu se světovou Úmluvou o potlačování chemických zbraní.



NEXTA@nexta_tv
07.04.2024, 12:15, SEČ
🔞Upozornění: Nevodné pro slabší povahy!
Zprávy naznačují, že Rusové zastřelili skupinu ukrajinských vojáků, kteří se vzdali ve vesnici Krynki.


Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 17 ze 17 bezpilotních letounů Shahed.



Od: Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
08.04.2024, 10:11, SEČ
V noci hořely sklady v ruském Krasnodaru.



08.04.2024, 13:11, SEČ
Kreml viní z útoku na jadernou elektrárnu Ukrajinu, Kyjev účast popírá.
Mluvčí Kremlu Dmistry Peskov v pondělí zopakoval tvrzení Moskvy, že Ukrajina a označil je za „velmi nebezpečné“. Za útoky na jadernou elektrárnu Záporoží stojí
Rusko. Uvedlo, že Ukrajina v neděli třikrát udeřila na jadernou elektrárnu Záporoží ovládanou ruskými silami a požadovala, aby Západ reagoval, i když Kyjev uvedl, že s útoky nemá nic společného.
Vysoký představitel ukrajinské rozvědky v pondělí ruská obvinění popřel. Andrii Yusov, mluvčí ukrajinské vojenské zpravodajské agentury, naznačil, že k žádnému útoku nedošlo, a řekl, že ruské síly běžně vymýšlejí útoky na jadernou elektrárnu Záporoží.
08.04.2024, 14:13, SEČ
Operátoři jaderné elektrárny tvrdí, že další dron sestřelil a spadl na střechu!

-------
Telegram
Od: ЦАПЛІЄНКО_UKRAINE FIGHTS
08.04.2024, 07:55, SEČ
❗️Rusko používá novou taktiku k útoku na ukrajinský energetický sektor: vysoce přesné střely zasahují elektrárny v méně chráněných oblastech než Kyjev, - FT.
▪️Situace je horší než v zimě 2022-2023, i když škody nejsou tak rozsáhlé. Cílem Ruské federace je trvalé, nenapravitelné zničení. Některá zařízení se budou moci plně zotavit až příští zimu;
▪️Od 22. do 29. března zasáhla Ruská federace 7 TPP a 2 HPP v regionech, kde je protivzdušná obrana nedostatečná. Výpadky zachránilo teplé počasí, dovoz energie z EU a výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů;
▪️Stejný počet raket, které byly odpáleny v zimě 2022/23, nyní míří na 5-6 energetických zařízení v jednom regionu. Cíl: odříznout velké průmyslové regiony a města od elektrické energie;
▪️Ruská federace má dostatek raket na jeden nebo dva další velké útoky v nadcházejících týdnech, - GUR.

08.04.2024, 16:55, SEČ
💪Bojovníci speciálních sil UA účinně likvidují přebytek poražené útočné skupiny a vybavení ruských okupantů na doněckém směru.

-----


NEXTA@nexta_tv
Od: Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський@ZelenskyyUa
09.04.2024, 12:33, SEČ
Charkov potřebuje silnou obranu. Pro neustálý ruský teror existuje řešení: potřebujeme další systémy protivzdušné obrany a rakety. Svět nemá právo zůstat lhostejný, zatímco Rusko dennodenně záměrně ničí město a vraždí lidi v jejich domovech…


Telegram
10.04.2024, 07:50, SEČ
🤡"Ukrajina již vypracovala plán nové protiofenzívy"
Vyjádření prezidenta země 404 - Zelenského:
- Ano, máme plán protiofenzívy. Určitě zvítězíme. Nemáme žádnou alternativu. Ale nemohu to slíbit ani uvést datum.
- Pokud budeme pokračovat ve zvyšování produkce, pokud dostaneme licence od našich partnerů, nejde o počet lidí. Jde o kvalitu zbraní.
- Někteří lidé budou spokojeni se zmrazením. Svět si řekne: "Ano, podařilo se nám zmrazit konflikt, rakety nelétají'." To je pravda. Ale to jen do té doby, než Rusko zvýší výrobu a zásoby vojenské techniky, raket, dronů a zanalyzuje všechny chyby, kterých se na začátku dopustilo.
- Putin, chtěl ovládnout Charkov, je to pro něj velký symbol. Charkov je jedním z hlavních měst Ukrajiny, má velkou symbolickou hodnotu. Děláme vše pro to, aby se to nestalo.
- Naši partneři mají zbraně, které dnes potřebujeme k přežití. Ukrajina je potřebuje, aby přežila, a já jen nechápu, proč tyto zbraně nedostáváme. t.me/to_je_nas_svet


Kvido 06-04-2024 09:31 435

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.