Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Důvěra vládě s kopou problémů

FrybordFrybord Přidáno před 2 lety

Až po 23 hodinách jednání Poslanecké sněmovny získala včera vláda Petra Fialy důvěru. Tedy po 96 dnech od voleb. Opozice probírala četné problémy nové vlády, což samozřejmě patří k demokracii, i když se to poslancům vládní koalice jistě nelíbilo.


Dokonce sám premiér Fiala (předseda ODS) si neodpustil, že "už mě to se**!", jak to zachytil zapnutý mikrofon v jeho blízkosti... Jak poznamenal jmenovec premiéra Fiala z SPD, to dlouhé jednání způsobila však nová vláda, kterou doprovází mnoho nastolených problémů s kopou nepromyšlených starostí. Kvůli omluveným nemocným poslancům nakonec pro vládu zvedlo ruku 106 poslanců, 97 bylo proti.

Nejkřiklavějším problémem je snad záležitost předsedy STAN Víta Rakušana, ministra vnitra kvůli financování Starostů. Informaci, podle níž sponzorují STAN firmy trestně stíhaného muže, zveřejnil server Seznam Zprávy. Předseda STAN uvedl, že o trestním stíhání někoho, kdo souvisí s darem, neměl tušení. Předseda SPD T.Okamura dokonce navrhl odvolání Rakušana z funkce ministra vnitra.

Dalším problémem je údajné "vyštvání" policejního prezidenta Jana Švejdara z jeho funkce, které Rakušan ještě před hlasováním o důvěře vládě v minulých dnech zorganizoval.

Jiným problémem, někteří mluví o podvodu na voličích, je "zvláštnost" poslance hnutí STAN Jana Farského. Ten má odcestovat na osm měsíců do USA ke stáží, ale mandát poslance si chce ponechat. Zvláštní však je, že se až nyní zjistilo, že o své cestě do USA věděl Farský už v květnu minulého roku. Je to přinejmenším neseriozní a neetické jednání poslance!

Prezident Miloš Zeman k vyslovení důvěry nové vládě dosud nic médiím nesdělil. V neděli od 18.00 hodin se zřejmě k této události vyjádří, a to v pořadu Prezidentský Press klub na rádiu Frekvence 1, který má být vysílán živě ze zámku v Lánech. Sdělila to Kancelář prezidenta republiky.

Titl.: reprofoto TV Nova

Frybord 14-01-2022 06:03 830