Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zdražování, slunečnicový olej

PexaPexa Přidáno před 2 letysociální
Zdražování, slunečnicový olejNeví, jak vy, ale já jsem při vaření jídel pro slunečnicový olej. Řepkový mně prostě nevoní. A teď v krizi cen se nestačím divit.
Konkrétně ceny slunečnicového oleje nyní vyskočily nahoru o více než 100%. Není to zmé hlavy! Stačí se podívat na web srovnávaní cen.

Ano po celé Evropě ceny rostlinných olejů nyní rychle rostou. Producenti, distributoři a obchodníci to svalují na válku na Ukrajině. Z toho pramení nedostatek slunečnicových semen z Ukrajiny, která jimi zásobuje více než polovinu Evropy. Vývoz této suroviny v posledních týdnech omezilo také Rusko.

To všechno je sice pravda, avšak mně jde o raketový nárůst ceny marže u obchodníků!
Před týdnem kupovala manželka slunečnicový olej v řetězci Hruška za 45,00 Kč. Nyní jeho cena činí 75 Kč a v některých jiných obchodních řetězcích dokonce více než 100 Kč!!!

Tady, podle mě, něco nesedí!
Takové strmé navýšení je podvodem na spotřebitele!!!

Přece obchodník nakupuje zbožtí ve velkém. To znamená, že by se navýšení ceny mělo rozpočítavat (dělit) počtem dovozených výrobků! Pak by zvýšení cen nebylo tak markantní a nedocházelo k okrádání spotřebitele. V některých obchodem tuto obchodní filozofii uplatňují. Takže i cena slunečnicového oleje se u nich nezvýšila skokově.
Je to např. obchodní řetězec Penny, kde v tomto týdnu nabízejí slunečnicový olej za 45,00 Kč. Viz.: https://www.pennydomu.cz/olej-slunecnicovy-penny

Domnívám se, že tuto momentální interní situaci v našich obchodech s potravinami by nyní měla kontrolovat především Česká obchodní inspekce, zda prodejci nechytračí a neokrádají spotřebitelé.

Zdroj: https://www.srovnanicen.cz/q/SLUNECNICOVY%20olej/
Pexa 13-06-2022 14:38 1,380

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.