Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak tu žijeme (2)

KvidoKvido Přidáno před 4 měsícisociální
Jak tu žijeme (2)Končí rok, takže malá rekapitulace a inspirace.


Rok 2022 byl opravdu hodně hektický! Začal problémovým covidem a pokračoval začátkem invaze Ruska na Ukrajinu. V závěru roku pak přišla otřesná tragedie, která se udála na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Tyto situace byly pro naše lidi skutečně velice náročné. Doufám, že nový rok 2024 bude klidnější a více lidumilejší. Ale záleží v každé době především na každém člověkovi. Tím chci říct, že si musíme v každé době uvědomit, abychom si více věřili a stmelovali společnost. To platí v prvé řadě pro naše politiky. Ti totiž v poslední době často mezi sebou příliš řevnili, a tak hektickou dobu ještě více vyhrocovali.

V každé době je nutné především se zajímat jeden o druhého a o rodinu. Ve světě je po této stránce příliš rozháranosti a nesvárů. Příliš hodně rozvodů i rasové nesnášenlivosti. Bude-li to dále taktzo pokračovat, nečeká nás nic dobrého!!!

Co nám, a troufám si říct, i ve světě chybí, je dobrá a kvalitní rodina. Musím více spolehat na svoji rodinu, vážit si ji a společně řešit všechny životní situace v dobrém i ve zlém. Ukazuje se, podle psychologů, že tak kde nefunguje skutečná a opravdová rodina, soužití pak narušují negativní vlivy, kriminalita, drogy...

Příklady máme kolem sebe, ale nejvýraznější je ve světě jsou snad Duggarovi (žijí v USA) se svými 19 dětmi, kteří byli po léta symbolem spořádané křesťanské rodiny. Mají celkem 19 potomků, ale prošli i zneužíváním dětí, letos velkým skandálem, ale nakonec je zachránila víra v Boha. Můžete číst zde: Příběh Duggarů.

Rodina, to je to nejdůležitější v našich životech! Je důležité, aby děti vyrůstaly v klidném prostředí, bez stresů, a mohly klidně studovat a nebát se vstoupit do plnohodnotného života. Chraňmě tedy každý z nás svoji rodinu. Věnujme pozornost všem členům naší rodiny, a to hlavně dětem. Zajímajme se, co každodenně dělají, jaké májí své starosti. Pomáhejme dětem radou, peníze, které jim dáváme nejsoou všechno. Nekupujme si je finančními darami. Poslouchejme s pokorou rady dříve narozených občanů.

Budeme-li držet pospolu, myslím, že dokážeme v této těžké době pokračující války na Ukrajině, překonat všechny přicházející obtíže každodenního života.


Autorka článku: Lidya
Kvido 30-12-2023 16:07 442

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.