Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Povolební kocovina

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Povolební kocovina

Máme už přes týden po prezidentských volbách. Tak snad už pomine kocovina ve společnosti. Nebo ne?


Výsledek voleb
Ještě stále sem tam se někdo ptá, jak je možné, že Pavel, Čaputová a Macron obdrželi ve volbách vítězných 58 procent hlasů! Spekuluje se, že to možná zařídil stejně použitý software. Nikdo z odborníků se k tomu zatím nevyjadřuje.

Aktivita prezidenta
Nový pan prezident vzal své zvolení velmi vážně a zodpovědně. Možná až příliš. Ještě nebyl inagurován a již jedná s četnými politickými představiteli, například Senátu a Poslanecké sněmovny. Jakoby chtěl co nejrychleji přinést změnu politického stylu, a to k přátelštějšímu než před volbami. Neberme mu jeho snahu, važme si ji, na druhé straně i v jeho případě platí méně je více. Zahraničí vnímá Pavla jako prozápadního představitele státu a prý naprosto nezávislého. V tom se toto hodnocení může stát chybné. Nicméně, možná že Pavel bude vytvářet jednotnou domácí i zahraniční politiku, což u nás předtím nebylo.

Vládní koalice
Jak však prezident Pavel obstojí při jednání s vládní koalicí, která se bude snažit přetáhnou hlavu státu na svoji stranu? Zatím se to jen jemně rýsuje, zejména aktivitou Tchaj-wan. Tu je třeba říct, že prezidentovi telefonovala jako první prezidentka této země, Pavel zdvořilostně odpovídal. Nyní je však hodně přes čáru, když předsedkyně Poslanecké sněmovny Pekarová - Adamová vytrubuje, že chce příští rok také navštívit Tchaj-Wan. Navíc by údajně chtěla doprovod některých členů prezidentova štábu. Divím se, že paní předsedkyně v prvních dnech po prezidentských volbách, kdy ještě není prezident oficiálně na Hradě, předčasně přichází s takovou iniciativou. Míní se opět zviditelnit, přitom si vyslouží rozpaky části veřejnosti a politiků, to je jí jedno?

Opozice
A kde je reprezentant opozice, hnutí ANO se svým "famózním" výsledkem voleb? Vypadá to, jakoby si jeho členové dali prázdniny. Aktivní jsou na Twitteru poslanci Schillerová, Nacher a Vondráček, většinou obhajují reklamní nadsázku k typování vítěze voleb u Fortuny. Celkově neměli marketing voleb příliš šťastný a nynější absence šéfa hnutí Babiše ve veřejném prostoru jim zbytečně ubírá body voličů. Realita je jasná. Vláda Petra Fialy nyní ovládá obě komory parlamentu, většinu krajů, ústavní soud, Českou televizi a také Hrad!






Hodnocení politiků, které si vyžádala TV Prima, 04.02.2023


Kvido 04-02-2023 10:04 1,018

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.