Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Odvoláte Ševčíka, poškodíte demokracii!

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemsociální
Odvoláte Ševčíka, poškodíte demokracii!
Vypadá to, že Vysoká škola ekonomická (VŠE) je ve vleku vlády P. Fialy a mainstremových médií. Jmenovaní vůbec nechápou, co znamenala poslední velká demonstrace 11. břrzna 2023 Česko proti bídě na Václavském náměstí.

Pan prezident Petr Pavel (vyjádřil se až dodatečně) velmi překvapivě naznačil, že téměř 100 000 lidí, kteří přišli demonstrovat na Václavák není třeba brát vážně. Mám tomu rozumět, že občan Petr Pavel nespojuje, ale začíná lidi rozdělovat na lepší a horší? A vláda - ta se dívá na sobotní demonstraci ze špatného pohledu - vidí jen konflikt u Národního muzea, a to je úplně špatně. Vláda dosud nepochopila, že lidé tam šli demonstrovat, protože mají strach, co bude dál. Jak vůbec vyžijí. Že to vládu málo zajímá!

Ale pozor! Hlas lidí na Václaváku ze dne 11. března 2023 nelze bagatelizovat a mávnout nad ním rukou.

Jak jsem pozoroval, lidé přišli na Václavské náměstí v Praze na demonstraci ze zvědavosti, ale také s nadějí, že se dozví více o své budoucnosti, než jim předkládá Fialova vláda. Demonstrace byla naprosto pokojná, žádné převrácené popelnice a vymlácené výlohy obchodu. Po skončení se většina odebrala do svých domovů, zůstala jen asi třicetičlenná skupina, která po skončení demonstrace usilovala o vstup do Národního muzea. Cílem mělo být údajně odstranění ukrajinské vlajky z průčelí budovy.

Do této radikální skupiny občanů se "zamotal" děkan VŠE Miroslav Ševčík, takže mu bylo automaticky mainstremovými médií připsáno, že se účastnil incidentu. Pravda je však jiná!

Děkan Miroslav Ševčík v neděli 12.3.2023 sdělil, jak ke střetu s policií došlo. K potyčce se podle něj připletl náhodou. Pro Seznam Zprávy řekl, že byl v sobotu na rodinném setkání, ze kterého procházel přes Václavské náměstí. „Oslovil mě člověk, který měl rozbitou hlavu, jestli bych mu nepomohl s tím, co má dělat, že ho napadli policisté,“ řekl Ševčík. S tímto mužem odešel Ševčík podle svých slov k Národnímu muzeu. „On označil toho policistu, co ho napadl,“ doplnil. Krátce poté mluvil s členy antikonfliktního týmu a když scházel ze schodů dolů, tak došlo k jeho střetu s policisty.

„Narvali mě na tu zeď, poté jsem vstal a normálně jsem odešel. Žádného sundavání vlajky nebo něčeho takového jsem se neúčastnil,“ řekl Ševčík. Stejnou verzi měl sdělit v pondělí (13.3.2023) také rektorovi VŠE Dvořákovi.

Mám takový dojem, že naše současná historie se podobá přesně totalitním praktikám zastrašování (dobře tu dobu pamatuji). Opět začne vyhazování akademiků za politický názor?! Prostě, za názor se z práce nevyhazuje, vašnosti, vedení VŠE!! Vaše ostuda, že to připomínám! Měla by přece být nad věcí svoboda akademické půdy!!! To už neplatí? Vyhodíte-li Ševčíka, poškodíte demokraci v ČR!!!

Důkaz, že Miroslav Ševčík byl neoprávněně nařčen, že se pokusil vniknout do budovy Národního muzea
Video: raptor-TV.cz

- Od: "SEPP" ?? ?? @SEPP_PEPA
Ševčík dal těmto přiblblům určitě nedostatečnou☝️?
Citovat Tweet Ondřej Koutník@ondkout
14.3.23

Studenti VŠE Lukáš Hulínský a Štěpán Staněk o svolání středeční demonstrace proti děkanovi Ševčíkovi.

Pozn. autora: Co to ten druhý student drmolí a motá? Tohle nejsou žádné argumenty proti p. Ševčíkovi, že někde chodil a zúčastňoval se čehokoli!!! Máme demokracii, Ševčík není jen akdemik VŠE, ale především občan. Může se zúčastňovat podle svého uvážení (jako každý občan) demonstrací. To mu nelze upírat. Nezakazuje mu to ani etický kodex VŠE!

Jiný názor, proti studentům.

- Od: ?@debatni_denik
15.3.2023, 15:00
Chci se s Vámi podělit, jak s námi komunikovali podporovatelé Ruska a pana Ševčíka... (Pozn. autora: Jak autor přišel na proruské podporovatelé? Zase maniupulace!!!).... kteří přišli nesouhlasit se studentskou demonstrací STOP ŠEFČÍKOVI. Poslechněte si hlavně ten způsob, jak s námi komunikovali (celou debatu publikujeme zítra na YouTube) -

Na sociálních sítích přibývá protestů proti názorům vedení VŠB, které zřejmě chce vyloučit děkana Ševčíka z akademické pozice.

Zdroj: seznamzpravy.cz/Ševčík, policie

Foto titl: Michal Ninger

Kvido 15-03-2023 09:02 1,350

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.