Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Na osvobození nelze zapomínat!

KvidoKvido Přidáno před 12 měsíciválka
Na osvobození nelze zapomínat!

V tomto rozháraném a rozhádaném světě musíme ctít základní hodnoty. K nim patří ukončení 2. světové války a osvobození Československa vojsky RA a USA.


To, že dnes vojska Ruska (Ruské federace) útočí na Ukrajinu, nic nemění na faktu, že vojáci této ruské země položili milióny životů za osvobození Evropy a také tehdejšího Československa od fašistických vojsk Německa!

Jak uvádí zpráva ČTK:

"Konec druhé světové války a osvobození Československa dnes odpoledne na pražských Olšanských hřbitovech u pomníku vojákům Rudé armády připomnělo pietní shromáždění. Přišel předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) či představitelé České obce sokolské. Zúčastnil se také Vitalij Usatyj, který nyní v ČR zastupuje Ukrajinu jako chargé d'affaires. Spolu s českými politiky připomněl podíl ukrajinských vojáků na osvobozování Československa."

Pro mě, "dítě války" (bylo mně tehdy na jejím konci 5 roků) jde o nepochopitelnou věc. Co by asi vojáci ruské národnosti, kteří za naši svobodu padli ve stovkách tisíců (nejvíce v tzv. ostravské operaci), kdyby tehdy věděli, že jejich následovníci budou znovu vojensky útočit na Ukrajinu a porušovat mír ve světě!!!

Na osvobození Československa se v 2. světové válce podílel také první, druhý a čtvrtý ukrajinský sbor. Vojáci této země padli za naši svobodu a dnes jsou sami objektem agrese jedné z tehdejších vítězných mocností, a to Ruské federace (RF).

Je to skutečně nepochopitelné a nelidské!!! Co se to v Rusku za tu dobu stalo? Proto bychom měli, především mladým lidem připomenout, že generace bývalých sovětských vojáků nejsou naprosto zodpovědní, za to, co se dnes v Rusku děje, jakou politiku vede Putin.

Zdroj: Facebook-Nezapomeneme

Největší válečný konflikt v dějinách oficiálně trval od 1. září 1939, kdy Německo zaútočilo na Polsko, do 2. září 1945, kdy kapitulovalo Japonsko. Válka tedy trvala šest let a postupně do ní bylo vtaženo 70 států s více než 80 procenty obyvatelstva světa. Válčilo se na území 40 států Evropy, Asie, Afriky a Oceánie. Šest let válečného běsnění znamenalo smrt pro 26 milionů Rusů, sedm milionů Němců, šest milionů Poláků a 407 tisíc Američanů. Po válce zůstalo 35 milionů invalidů a 20 milionů sirotků.

Zdroj: idnes.cz/technet/vokenství

K výročí ukončení 2. světové války se vyjádřil také náš pan prezident Pavel. S jeho hodnocením výročí souhlasím jen částečně. Je poněkud nešťastné, že zdůraznil pouze roli Ruska a Ukrajiny!? Přitom prezident Pavel se vůbec nezmínil o vojácích USA, kteří rovněž položili životy za naši svobodu v 2. světové válce! To je podle mě nefér!!! Připadá mně to jako pokus o přepsání našich moderních dějin!

Nedivme se proto, že taková "částečná pravda" o osvobození Československa vyvolá na veřejnosti rozpaky a třeba i takový článek: Pavel vytočil Rajchla ke zvláštnímu vysílání jeho internetové televize...

Kvido 08-05-2023 17:37 998

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.