Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Válka; Ukrajina, 31.5.2023 +

KvidoKvido Přidáno před 11 měsíciUkrajina
Válka; Ukrajina, 31.5.2023 +

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 31.5.2023.


31.05.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

poplach,sirény

UK-obrana, postup

RF_útok

Mrtví, okupované Luhansko

POSTUP: ?? Z mapy postupu bojů na Ukrajině, je vidět převaha útočných sill RF po celé délce frontové linie, která činí až 1.000 km. Pohraničníci v oblasti Belgorod sestřelili včera večer 4 RF drony jen ručními zbraněmi! Na druhé straně ovšem letecké útoky ukrajinské armády zesílily na cíle daleko od frontové linie, a to přesto v nynější patové situaci, kdy jsou ruská vojska opevněná podél prodloužené linie na východě a jihu Ukrajiny. Vypadá to, že Ukrajinci změnili náhle taktiku. Zda to souvisí se začátkem ukrajincké protiofenzivy, si žádný analytik netroufá tvrdit.

HODNOCENÍ: ?? Zásadní prohlášení sdělil 30.5.2023 v Estonsku ministr zahraničí Spojeného království @JamesCleverly: Ukrajina má legitimní právo bránit se a „promítat sílu za své hranice, aby podkopala schopnost Ruska promítat sílu na Ukrajinu“ A Putin lže a lže. Říká, že útoky dronů mají za cíl vyděsit obyvatelstvo. Avšaj ruská armáda před několika dny zasáhla velitelství ukrajinské vojenské rozvědky

Podle různých zpráv z ruských médií zaútočilo v noci z 29. na 30. května na Moskvu 25 až 32 dronů, které poškodily nejméně dvě vícepodlažní obytné budovy, a většina dronů byla údajně sestřelena poblíž ruské metropole.Ruský prezident Putin řekl, že moskevská protivzdušná obrana byla během útoku bezpilotního letounu z 30. května „správně provozována“, ale „stále je co zlepšovat“.

-Od: ??
MOSKVA/KYJEV 30. května (Reuters) - Ukrajinské bezpilotní letouny v úterý zaútočily na bohaté moskevské čtvrti , řeklo Rusko při útoku, který jeden politik nazval nejnebezpečnějším útokem na hlavní město od druhé světové války, přičemž Kyjev potřetí byl zasažen ze vzduchu také.
Od února 2022, kdy Rusko vyslalo do svého souseda desítky tisíc vojáků, se válka z velké části vedla jen na Ukrajině.

-Od: ??
Ruský prezident Vladimir Putin se pokusil minimalizovat útok bezpilotního letadla na Moskvu, aby zakryl své omezené možnosti odvety proti Ukrajině, sdělují analytici Institutu pro studium válečného stavu ISW.
Ruské ministerstvo obrany netvrdilo, že nedávno zasáhlo velitelství ukrajinské vojenské rozvědky a neexistuje žádné dostupné potvrzení Putinova tvrzení. Putin prohlásil, "že Ukrajina se snaží vyvolat reakci a přimět Rusko „zrcadlit“ své činy.

-Od: ??Ukrajinská fronta@front_ukrainian
31.05.2023, 05:05 SEČ
⚡️Ráno na dnešek ?? Ukrajinská armáda zničila například tank RF za 5 milionů českých korun.

-Od: NEXTA
31.05.2023, 08:05 SEČ
⚡️Bakhmut. Město je v sutinách. Aktuálně zde žije z 80.000 odhadem na 1.000 původních obyvatel.

-Od: Devana
31.05.2023, 10:15 SEČ
?? Bakhmut. Obyvatelka města prožila 2 světové války. Netušila, že se dožije i další války ve svém městě...

-Od: ??
31.05.2023, 11:53 SEČ
Rusové vyhodili do vzduchu silnici u památníku „Tři sestry“ na křižovatce hranic Ukrajiny s Ruskou federací a Běloruskem
K tomuto kroku se údajně uchýlilo „aby se zabránilo vstupu ukrajinských DRG“. Ukrajinská státní pohraniční služba upřesnila, že k výbuchu došlo 30. května odpoledne.
? „Rusové podkopávají silnice na hranicích, po kterých jeli“, aby za tři dny dobyli Kyjev ,“ komentoval incident Andriy Yermak, šéf prezidentské kanceláře.

-Od: ??
31.05.2023, 13:00 SEČ
MOSKVA 29. května – RIA Novosti, Andrey Kots. Po osvobození Artěmovska se fronta na čas zastavila. Ozbrojené síly Ukrajiny se stále vlečou s ofenzivou, omezenou na průzkum v bitvě. O možných důvodech takové nerozhodnosti - v materiálu RIA Novosti.
Přeživší skupiny ozbrojených sil Ukrajiny byly vybrány z města podél silnic, které byly prostřeleny dělostřelectvem a letadly. „Fortecia Bakhmut“, jak se vyjádřila v ukrajinských médiích, padla po mnoha měsících bojů. Podařilo se tak konečně prolomit mocný opevněný prostor Seversk – Soledar – Artemovsk a zatlačit ozbrojené síly Ukrajiny na západ. Neplánuje se postup vpřed. Vágnerovi bojovníci, kteří vpadli do osady, dokončují očistu a v červnu odjedou do polních táborů. Jejich pozice obsadí jednotky ministerstva obrany.

-Od: ??
31.05.2023, 23:00 SEČ
Michal Sobotka, Londýn: „Rusko od začátku května stále více snižuje svou iniciativu v konfliktu a reaguje spíš na ukrajinské akce, než aby se samo snažilo docílit svých úkolů,“ uvedlo britské ministerstvo obrany na Twitteru. Spočítalo také, že během května se Moskva dvacetkrát pokusila zaútočit na Ukrajinu formou nočních raketových útoků.
Jednotky agresora mají podle britské rozvědky jen malou úspěšnost při ničení vylepšené ukrajinské protivzdušné obrany. Stejně tak se Rusku nedaří zlikvidovat ukrajinské protiútočné jednotky. Moskva navíc část své pěchoty musela přesunout k Bělgorodu, aby tam reagovala na útoky velmi dobře vybavených ruských partyzánů.

Kvido 31-05-2023 09:13 1,115

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.