Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Válka; Ukrajina, 27.6.2023 +

KvidoKvido Přidáno před 10 měsíciUkrajina
Válka; Ukrajina, 27.6.2023 +Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 27.6.2023.


27.06.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

UA-útok.
UK-obrana, postup
RF_útok
Útok na železnici, Krym

POSTUP: ?? Ukrajinské obranné síly mají úspěch ve směrech Novodarivka – Prjutne a Novodanylivka – Robotyne. Dostávají se do vnitrozemí okupovaného ruského území. Dnešní etecký poplach na Ukrajině byl vyhlášen kvůli pohybu dvou bombardérů Tu-22, které jsou schopny nést rakety Ch-22, sděluje mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ihnat.



HODNOCENÍ: ?? Ben Wallace, ministr obrany Spojeného království, uvedl, že ukrajinské obranné síly osvobodily v rámci své letní protiofenzívy více území než ruská okupační armáda zajatá během zimní ofenzívy. Putin dnes (27.06.2023) přiznal, že „Wagner“ byl udržován na náklady státu a Rusko na jeho údržbu utratilo za rok 86 miliard rublů. Nic neobvyklého, jen stát sponzoroval teroristické žoldáky a všem tvrdil, že jde o „soukromou vojenskou společnost“. Pokladna RF dostala tímto na frak.

-Od: ?? Zdroj
26.06.2023, 04:06 SEČ
Maska silného muže Vladimira Putina klouže – a Ukrajina v chaosu vidí příležitost.
Krátkodobá vzpoura válečného lorda Jevgenije Prigožina o víkendu odhalila Putinovo slabé sevření mocenských pák, nejednotu v jeho řadách a slabost v obraně vlastních ruských hranic. Snadnost, s jakou Prigožinovi Wagnerovi žoldáci dokázali ovládnout ruské území a pochodovat až do vzdálenosti 200 kilometrů od Moskvy – a videa, na kterých jim fandili Rusové – ukázaly, že Putinův režim není ani zdaleka neporazitelný.
"Dnes svět viděl, že ruští šéfové nic nekontrolují," řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém večerním projevu v sobotu pozdě večer. "Během jednoho dne ztratili několik z více než milionových měst a ukázali všem ruským banditům, žoldnéřům, oligarchům a komukoli jinému, jak snadné je dobýt ruská města a pravděpodobně i zbrojní arzenál."

-Od: ?? Zdroj
27.06.2023, 12:30 SEČ
Armáda UA dále postupuje na území ruských okupovaných oblastí. Putin na schůzce s armádou o vzpouře: není jasné, co se stane se zemí, ale všechny bojové úspěchy budou ztraceny (všechno zajaté na Ukrajině by bylo ztraceno). Pozn.red.: tomuto chaotickému zdůvodnění nelze vůbec věřit (rys ruské protrimluvy).

Od: ?? Zdroj:
22.06.2023, 15:32 SEČ
Podle britského ministra Ben Wallace: „Ukrajina již dobyla zpět přibližně 300 km čtverečních“ svých území, která byla pod ruskou okupací.
"To je větší území, než Rusko zabralo během celé své zimní ofenzívy," řekl v projevu k britskému parlamentu.

-Od: ?? Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
27.06.2023, 14:50 SEČ
Operátoři kamikadze dronu 74. praporu objevili ruské samohybné dělo ukryté v podestu. Ukrajinští stíhači jednou ranou zničili vybavení útočníků.
Frontová linie Bakhmut, Mariupol.



Od: ?? Zdroj:
27.06.2023, 17:40 SEČ
MOSKVA 27. června – RIA Novosti. Běloruský prezident Alexandr Lukašenko během pokusu o ozbrojené povstání v Rusku vydal rozkaz uvést armádu do plné bojové pohotovosti, informuje telegramový kanál " Pul Pervogo" z projevu politika na slavnostním předávání nárameníků generálů v Minsku.
"Dal jsem všechny rozkazy uvést armádu do pohotovosti," řekl Lukašenko.
Politik poznamenal, že „pro něj bylo bolestivé sledovat“ události, které se odehrály na jihu Ruska.

Od: ?? Zdroj:
27.06.2023, 19:32 SEČ
Při ruském raketovém útoku na město Kramatorsk v Doněcké oblasti byli večer 27. června zabiti čtyři včetně dítěte a dalších 42 bylo zraněno, oznámila generální prokuratura .
K útoku na přeplněné místo došlo v 19:32, řekl guvernér Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko v celostátní televizi. Podle vojenské správy města Kramatorsk byl náletový poplach ve městě vypnutý od 18 hodin .
Zabitému dítěti bylo podle generální prokuratury 17 let, mezi zraněnými je další osmiměsíční dítě.
Kyrylenko také řekl , že mezi zabitými jsou tři cizinci.
Záchranná akce probíhala od 22:00, uvedla státní pohotovostní služba.
Prezident Volodymyr Zelenskyj řekl, že Rusko „brutálně zaútočilo na Kramatorsk raketami S-300“.
„Každý takový projev teroru nám a celému světu znovu a znovu dokazuje, že Rusko si zaslouží jedinou věc jako výsledek všeho, co udělalo – porážku a tribunál, spravedlivé a právní procesy proti všem ruským vrahům a teroristům,“ Zelenskyj řekl ve večerním projevu.

Od: ?? Zdroj:
28.06.2023, 06:15 SEČ
Wagnerovy pohyby: Wagnerovy jednotky jsou po víkendové vzpouře stále uvnitř Ukrajiny, uvádí ministerstvo obrany USA. Mezitím ruský ministr obrany Sergej Šojgu pronesl své první poznámky na kameru od povstání během setkání se svým kubánským protějškem v Moskvě.
Pohled Ukrajiny : Ministr zahraničí Dmytro Kuleba řekl, že Wagnerova vzpoura by poškodila morálku ruských vojáků, pokud by trvala déle . "Prigožin se bohužel vzdal příliš rychle. Takže nebyl čas, aby tento demoralizující efekt pronikl do ruských zákopů," píše CNN.

-Od: ?? Zdroj
28.06.2023, 12:15 SEČ
Počet obětí raketového útoku v Kramatorsku se zvýšil na 10, pod troskami mohou být další 3 lidé.


UA-útok.
mrtví, Krematorsk.

-Od: ?? Zdroj
28.06.2023, 13:05 SEČ
Důstojníci kontrarozvědky Bezpečnostní služby Ukrajiny (SSU) zadrželi agenta ruských tajných služeb, který pomáhal řídit palbu ruského raketového útoku na kavárnu v centru Kramatorsku 27. června.
Zdroj: Šéf bezpečnostní služby Ukrajiny Vasyl Maliuk, citovaný tiskovou službou ministerstva.
Podrobnosti: SSU uvádí, že zatčená osoba, která upozornila Rusy na útok na Kramatorsk, byla prokázána jako spící agent Hlavního ředitelství generálního štábu ruských ozbrojených sil. Dne 27. června byl pověřen, aby zjistil, zda je výše zmíněná kavárna otevřená, a zaznamenal tam přítomnost návštěvníků.
Ruský agent pro splnění úkolu pořídil skrytý videozáznam kavárny a opodál zaparkovaných aut. Poté obžalovaný video soubor zaslal ruské vojenské rozvědce.




Od: ?? Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
26.06.2023, 09:10 SEČ, Doněcká oblast.
Následující byly zničeny:
?Systém SAM "Strela-10"
?BM-27 "Uragan" MLRS 9P140
?Muniční sklady
?Velitelské a pozorovací stanoviště jedné z ruských jednotek.



-Od: ?? Zdroj
28.06.2023, 13:05 SEČ.
Chersonský směr
Ozbrojené síly Ukrajiny se nedávno pokusily vytvořit malý opěrný bod na našem břehu Dněpru, lpíce na zbytcích Antonovského mostu na Antonovském ostrově. Velké pilíře mostu slouží jako dobrá obrana proti dělostřeleckým úderům. Kromě toho byly do oblasti rozmístěny protiletadlové raketové systémy S-300 (SAM), které zasahují do práce našeho letectví; vybavení elektronického boje účinně ruší naše drony. Za použití všech těchto technických prostředků se u zbytků podpěr mostu zakotvila malá výsadka ozbrojených sil Ukrajiny. Každý večer se do ní přesouvají posily na rychlíkových motorových člunech.
Ministerstvo obrany Ruské federace hlásí, že tento ostrov se stejně jako sousední od podzimu nachází v šedé zóně, asi 3,5-4 km od našeho pobřeží. Zde pokračují těžké bitvy. Ozbrojené síly Ukrajiny se jednoznačně zaměřují na zajištění předmostí, které mohou využít k prosazení řeky.

-Od: ?? Zdroj
01.07.2023, 10:05 SEČ.
Ukrajina utrpěla ztráty poté, co ruská raketa v sobotu zasáhla školu v Doněcku a podle generálního štábu ukrajinských ozbrojených sil zabila dva civilisty a šest zranila. V pátek byly desítky ukrajinských vojáků zabity při raketových útocích poblíž řeky Dněpr, řekl Rusy jmenovaný guvernér v Chersonu.
Španělský premiér Pedro Sánchez přijel do Kyjeva , aby se setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Sobotní návštěva Ukrajiny je jeho třetí návštěvou Ukrajiny od úplné ruské invaze.
Místo pobytu šéfa Wagnera Jevgenije Prigožina je stále neznámé, řekl představitel Bílého domu, ačkoli běloruský prezident Alexandr Lukašenko řekl, že do Běloruska dorazil v úterý .

Kvido 27-06-2023 16:22 1,088

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.