Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

24.01.2024+ Ukrajina, Izrael 🔊

KvidoKvido Přidáno před 3 měsíciválka
24.01.2024+ Ukrajina, Izrael 🔊Válka na území Ukrajiny a Izraele dne 24.01.2024 +



UKRAJINA



Od: 🇺🇦 livemap.com
24.01.2024, 04:15, SEČ


výbuch ruského letadla

POSTUP: Ruský Il-76 s 63 lidmi na palubě havaroval v oblasti Belgorod, nikdo nepřežil . Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že na palubě havarovaného Il-76 bylo 65 ukrajinských válečných zajatců, také 6 členů posádky a 3 průvodci, kteří přivezli válečné zajatce k výměně. Přibližně ve stejnou dobu protivzdušná obrana ‼️ 🇺🇦 ukrajinské armády sestřelila dron nad vesnicí Blizhnee v regionu Belgorod.
Letoun Il-76 havaroval v ruské Belgorodské oblasti: Ukrajinské ozbrojené síly potvrdily operaci.
RESUMÉ:
🇺🇦 Ukrajinské síly za posledních 24 hodin zničily 61 ruských dělostřeleckých systémů a zabily 840 vojáků. Sděluje UA, generální velitelství.

HODNOCENÍ (Pozn. redakce): Tato válka - Rusko napadlo Ukrajinu - se stále vleče. Jedna starana nalhává druhé straně. To je za válek, podle historiie, běžná praxe. Jak se v tom má obyčejný smrtelník orientovat!
K havárii IL-76 není přesvědčivé video (zde), na němž není vidět žádná známka "sestřelení". Na videu je pouze zachycen až pád letadla a jeho výbuch! Rusové sděluji svoji pravdu. Ukrajinské vedení jakoby vyčkávalo s hodnocením výbuchu vojenského letadla......

Od: 🇺🇦 livemap.com
24.01.2024, 09:10, SEČ
Letoun IL-76 se zřítil v okrese Korocha v ruské Belgorodské oblasti. Guvernér oblasti oznámil „incident“ a na místě v současné době pracuje vyšetřovací tým a ministerstvo pro mimořádné situace Ruské federace.
Zdroj : ruské místní telegramové kanály; Vjačeslav Gladkov, guvernér Bělgorodské oblasti; Zdroje Ukrajinska pravda v ozbrojených silách Ukrajiny.
‼️ 🇺🇦 Zdroje Ukrajinská pravda v ozbrojených silách sestřelení letadla potvrdily s tím, že „to byla jejich práce“. Zdroje z generálního štábu uvedly, že letadlo neslo protiletadlové střely S-300.




Od: Telegram
24.01.2024, 11:50, SEČ
‼️🇺🇦 to_je_nas_svet

Od: 🇺🇦 Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
24.01.2024, 13:32, SEČ
HIMARS, se 14. plukem 🇺🇦, zničil ruské vybavení v Chersonské oblasti. Mezi zničené vybavení patří dělostřelecký průzkumný komplex 1K148 „Yastreb-AV“, systémy SAM „Buk-M2“ a „Buk-M3“, radarový systém „Zoopark“ a samohybná houfnice „Hyacinth-S“ ráže 152 mm.


Od: 🇺🇦 livemap.com
24.01.2024, 16:24, SEČ
Ukrajinská vojenská rozvědka sdělila: Rusko nás neinformovalo o nutnosti zajistit bezpečný koridor pro Il-76, jak tomu bylo při předchozích výměnách zajatců. Zatím nejsou žádné informace, kdo byl na palubě letadla.
Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny sdělil: Ruská armáda přináší rakety k útoku na Ukrajinu na letiště Belgorod s dopravním letectvem. Ukrajinská armáda zničí veškeré zásoby raket použitých k útoku na Charkovskou oblast.

Od: 🇺🇦 Blomberg k Putinovi
25.01.2024, 18:15, SEČ
Putin vysílá signál USA k rozhovorům s Ukrajinou, vidí válečnou výhodu.
Rusko může být otevřené rozhovorům o bezpečnosti Ukrajiny, říkají zdroje.
Američtí představitelé jsou skeptičtí, nevidí žádný náznak, že by Putin chtěl ukončit válku.
Putin je možná ochoten zvážit upuštění od požadavku na neutrální status Ukrajiny a nepřipojení k NATO, ale bude trvat na uznání ruské kontroly nad okupovanými územími.

Od: 🇺🇦 Focusonline
29.01.2024, 19:41, SEČ
Podpora v USA má datum vypršení platnosti.
Nejen myslitelné volební vítězství Donalda Trumpa, ale horká fáze předvolební kampaně neznamená pro Ukrajinu nic dobrého. Nálada v USA se změnila. Joe Biden už tento proces neřídí – spíše jsou to zastánci tvrdé linie republikánů kolem budoucího prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.
Senátní vyjednavači se několik týdnů pokoušeli zajistit pro Ukrajinu nové finanční prostředky ve výši 60 miliard dolarů prostřednictvím dvoustranné dohody. Republikáni na oplátku požadovali přísnější opatření na jižní hranici s Mexikem . Jenže právě tento kompromis nyní blokují Donald Trump a Mike Johnson – republikánský předseda Sněmovny reprezentantů – a Biden musí přihlížet.
#2 Evropský obranný průmysl není schopen zásobovat Ukrajinu dostatečnou municí.
Evropský . obranný průmysl nevěří v dlouhodobou podporu Ukrajině, a proto není ochoten posunout svou výrobu munice na novou úroveň Kdo zaplatí toto rozšíření průmyslové kapacity, zeptejte se politiků. Odpověď, kterou dostanete, je velké ticho.

Od: 🇺🇦 Kyjevindependet k výbuchu letadla IL-76
30.01.2024, 14:34, SEČ
Rusko neprojevuje ochotu vrátit těla ukrajinských válečných zajatců (POW), kteří byli údajně zabiti při havárii letadla Il-76 24. ledna, uvedl mluvčí ukrajinské vojenské rozvědky (HUR) Andrii Yusov v komentáři pro Suspilne, zveřejněném 30. ledna. .
Rusko tvrdí, že ruské vojenské letadlo , které se minulý týden zřítilo v ruské Belgorodské oblasti, bylo zničeno ukrajinskými silami a že na něm bylo 65 ukrajinských zajatců.
Ukrajina zpochybnila narativ Ruska a požadovala mezinárodní vyšetřování, což Moskva odmítla .
Jusov připomněl, že v současnosti neexistují žádné důkazy o přítomnosti válečných zajatců v havarovaném letadle kromě tvrzení Ruska.
"V tuto chvíli není připravena převézt těla z jejich (ruské) strany. Nicméně takové snahy z naší strany pokračují," řekl Jusov Suspilne.
"Pokud se ukáže, že nejhorší možnost je pravdivá, uděláme vše pro to, abychom naše obránce vrátili."
Yusov poznamenal, že je možné, že letadlo převáželo jak zajatce, tak munici, přičemž váleční zajatci sloužili jako lidské štíty . V den havárie několik ukrajinských médií s odvoláním na vojenské zdroje uvedlo , že letoun přepravoval rakety S-300.

Od: 🇺🇦 Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi, X
01.01.2024, 15:18, SEČ
V důsledku speciální operace Hlavního zpravodajského ředitelství ministerstva obrany byl zničen ruský nepřátelský raketový člun v odhadované hodnotě 60-70 milionů dolarů.
Útočnou akci provedli v noci z 31. ledna na 1. února 2024 operátoři ze speciálních sil ‚skupiny 13'.



Průběžně aktualizováno!!!



************************************

IZRAEL



⚡️ Od:
24.01.2024, 12:10, SEČ
Izraelská armáda dnes 24.1.2024 uvedla, že zintenzivňuje operace kolem Chán Júnis , druhého největšího města Gazy. Útok donutil tisíce civilistů uprchnout z oblasti, ačkoli mnozí zůstávají uvězněni v obklíčeném městě. Podle humanitární skupiny Lékařů bez hranic bylo v hlavní městské nemocnici Násir stále kolem 850 pacientů.
Přes noc Spojené státy uvedly, že zasáhly rakety Houthi , radarové stanice a sklady zbraní v Jemenu, které byly připraveny zaútočit na nákladní lodě a americká aktiva v Rudém moři. Armáda uvedla, že včera také provedla údery proti zařízením milicí podporovaných Íránem v Iráku.

Od: israelpalestine.liveuamap.com
⚡️
24.01.2024, 12:10, SEČ
Izraelská letadla zahájila sérii náletů na vjezd do města Yaroun v centrálním sektoru jižního Libanonu.
Útok izraelského letectva


Mapa, Izrael, iStock
Reprofoto: nekecamweb.cz



Průběžně aktualizováno!!!



Kvido 24-01-2024 12:44 497

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.