Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Dělá si Putin srandu?

KvidoKvido Přidáno před 2 letysvět
Dělá si Putin srandu?Situace kolem Ukrajiny vojensky přituhuje! Putin se nedávno potutelně usmíval a dával najevo, že válka nebude. Jde jen o politiku? Zřejmě nikoliv. Zprávy ze Západu naznačují nárůst vojenského napětí, a to zneklidňuje i nás v České republice.
Situace na Ukrajině a kolem její hranice napovídá, že je vojenské napětí více než vážné. Francouzský prezident Emmanuel Macron bude dnes, v neděli, jednat již podruhé, tentokrát telefonicky s ruským prezidentem Putinem. Má jej přesvědčovat, aby nezaútočil na Ukrajinu. Není vyloučeno, že Makron znovu navštíví Putina osobně v Rusku.

Že jde o mnoho, naznačuje také britský premiér Boris Johnson, který dnes ráno řekl, že je přesvědčen, že „Rusko chystá největší válku v Evropě od roku 1945“. Podle něj míní ruská vojska obklíčit Kyjev. Šéf Bílého domu tento pátek uvedl, že je přesvědčený, že se již jeho ruský protějšek Vladimir Putin rozhodl pro útok. Rusko také podle Bidena plánuje útok v příštích dnech, včetně útoku na ukrajinskou metropoli Kyjev.

Situace je vážná, protože Putin si uvědomuje, co se kolem něho děje.Vždyť proruské režimy se kolem Ruska pomalu hroutí a mohlo by přijít na pořad dne  ukončení nadvlády Putina. To je, myslím důvod, proč chce Putin ohromit svět něčím velkolepým. Prostě, aby si dále upevnil moc. Ale víme také, že již staří generálové jsou na Putina naštvaní, to ho tlačí k bezhlavému řešení. Potěš nás Bůh!

Takže Putin si určitě srandu nedělá. Tak velká vojenská síla (největší od 2. světové války) u hranic Ukrajiny tam není pro srandu králíkům. Nějaký význam to pro Rusko má, už proto, že to stojí velké peníze. První sobotní smrt dvou ukrajinských vojáků v části Doněcka, které okupují ruští separatisté, svědčí o nedočkavosti války chtivých supů!

Foto titl.: reuters.com


Reprofoto: Twitter, 20.02.2022
Kvido 21-02-2022 16:53 1,967

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.