Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vláda pokračuje, ale republiko, nejsi hezká!

KvidoKvido Přidáno před 2 letyz domova
Vláda pokračuje, ale republiko, nejsi hezká!Vláda Petra Fialy (ODS) dostala dnes 2.9.2022 po necelých 23 hodinách jednání v Poslanecké sněmovně důvěru. Ale nezdá se, že je to výhra! Republiko česká, podívej se, jak už dnes nejsi hezká...
Hlasování o nedůvěře, které vyvolala opozica ANO a SPD, nemohlo ani dopadnout jinak. Vždayť opozice má v dolní komoře parlamentu pouze 82 hlasů ke svržení kabinetu. Avšak k tomu by potřebovala 101 hlasů.

Ve výsledku tak proti současné vládě hlasovalo 84 poslanců, pro důvěru naopak 100 zákonodárců.

Je to však Pyrhovo vítězství, protože česká republika je v současné době ve špatném stavu. Podíl má na tom právě vláda Fialy, která je nyní ve velkém podezření z napomáhání mafiím (ministr V.Rakušan) v kauze Dozimetr. Kromě toho vláda pomalu a těžkopádně řeší zejména obrovský nárůst energií (elektřiny a plynu). Chronicky nedbá hlasy firemních odborníků, kteři navrhují řešení a jen startuje dílčí zachranné "balónky", které republice a obyvatelům málo pomáhají ze současné ekonomické krize.

Nespokojenost s vládou Petra Fialy již začínají vyjadřovat vedle managementu firem i politici z řad ODS, a to je před nastavajicími volbami pro vládu velké varování. Začíná se mluvit o Fialově drahotě. Neúnosný je především prodej levné české elektřiny přes Energetickou burzu! Elektřinu u nás vyrobenou posíláme do Německa levnou a u nás ji prodáváme firmám a občanům mnohonásobně dražší! Česko je největším výrobcem elektřiny v Evropě, přitom máme nejdražší elektřinu ze všech evropských států!!!

Radim Fiala (SPD) v diskuzi PS včera řekl: "Cena elektrické energie se už úplně zbláznila, a je naprosto nepředvídatelná. 26. srpna byla cena silové elektřiny, což je jen zhruba 60 % celkové ceny elektřiny pro české občany a firmy na rekordních 24 240 korunách za jednu megawatthodinu a ke 30. srpnu pak klesla na 14 969 korun za tuto jednotku. Ale po započtení poplatků na obnovitelné zdroje na operátora trhu s energiemi, na distribuci, přenosovou soustavu, daně z elektřiny a DPH, což jsou všechno další složky celkové ceny elektřiny, se dostáváme na 25 až 30 korun za jednu kilowatthodinu. Přičemž hádejte, kolik to bylo ještě před rokem? Před rokem to bylo okolo pěti korun. Ale 25 až 30 korun za jednu kilowatthodinu znamená, že budou krachovat další firmy a že to občané velmi těžko utáhnou."

A jak to je s pomocí vlády u pohonných hmot? V Polsku a Maďarsku řidiči tankují benzin a naftu v průměru za 30 nebo za 33 korun. U nás snížila vláda spotřební daň o korunu a půl. Ovšem, než se to projevilo v ceně, tak cena ropy vzrostla tak vysoko, že to naši řidiči ani nepostřehli, takže stále tankujeme za 45 korun, na dálnicích dokonce za 48 korun. Tomu říká vláda P.Filaly pomoc???

Vláda s tímto problémem nic nedělá. Jen slibuje. Proč už neodešla z Eneregetické burzy v únoru, jak to navrhovalo hnutí SPD a další politici opozice? Toplatí také o restartu národního importu plynem. Ten bychom měli nakupovat přímo od výrobců, ale nikoli od německých překupníků!

Smutnou zásluhou nynější vlády Petra Fialy, bohužel, platí: Republiko česká podívej se do zrcadla, nejsi vůbec hezká!

Reprofoto: ČT 24
Kvido 02-09-2022 13:34 1,050

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.