Maso zdražuje a je v něm čím dál víc vody
Pokud chcete kvalitní maso, zamíříte do řeznictví. V dobrém řeznictví je vše jak za starých časů, maso pro vás připraví zázemí z půlek, za pultem je prodavačka s osobním přístupem. Jen to maso je jiné než dřív, na nerezovém tácu pod ním vidíte často vodu.
Pokud chcete kvalitní maso, zamíříte do řeznictví. V dobrém řeznictví je vše jak za starých časů, maso pro vás připraví zázemí z půlek, za pultem je prodavačka s osobním přístupem. Jen to maso je jiné než dřív, na nerezovém tácu pod ním vidíte často vodu.
V hypermarketech je to jiné. Maso je zabaleno v krabičkách nebo ve fólii, musíte si ho vybrat z chladící vitríny, osobní přístup nečekám ani na pokladně, která je často samoobslužná. Ve fólii na první pohled stejně jako já zaznamenáte vedle masa vodu, v krabičce je podložka, která je nasátá. Za očividně nižší kvalitu obvykle platíte nižší cenu.
Určitě jste poslední dobou zaznamenali, že maso a výrobky z něj poslední dobou zdražuje. Nevím jak vy, ale já se bojím údajně neškodné chemie, tedy éček, které přidanou vodu udrží v mase. Proto raději zaplatím víc za vyšší kvalitu. Nicméně poslední dobou ji na pultech řeznictví nevidím. Koupím kus masa, okořením ho a osolím, podliji půl decilitrem vody a dám ho péct na hodinu a půl při 190°C. Během procesu se z normálního masa vypeče 15% . Nicméně často pozoruji maso o polovinu menší, kolem několik decilitrů "šťávy". Je jedno, kde jsem ho koupil. Přitom ještě před dvěma lety platilo, že maso od řezníka se speklo jen malinko, odhadem o 15%, což je normální.
To vše si ovšem "užíváme" za mnohem vyšší cenu, než před rokem. Můj odhad jejího zvýšení je 20 - 30%. Připočtu - li vodu v mase, tak o 50-70%. Maso není jediná potravina, za niž platíme čím dál víc. Víc platím za za t=měř vše, tedy za chléb, máslo, čokoládu, brambory, mrkev, cibuli, jablka ... Levné a dostupné banány či pomeranče toto zdražování fakt nevykompenzují.
Díky nesmyslným dotacím roste na poli palivo do aut a jídlo bude zanedlouho pro sociálně slabé nedostupný luxus.
Video, jak se vyrábí šunka s 50% obsahem masa
Pokud chcete kvalitní maso, zamíříte do řeznictví. V dobrém řeznictví je vše jak za starých časů, maso pro vás připraví zázemí z půlek, za pultem je prodavačka s osobním přístupem. Jen to maso je jiné než dřív, na nerezovém tácu pod ním vidíte často vodu.
V hypermarketech je to jiné. Maso je zabaleno v krabičkách nebo ve fólii, musíte si ho vybrat z chladící vitríny, osobní přístup nečekám ani na pokladně, která je často samoobslužná. Ve fólii na první pohled stejně jako já zaznamenáte vedle masa vodu, v krabičce je podložka, která je nasátá. Za očividně nižší kvalitu obvykle platíte nižší cenu.
Určitě jste poslední dobou zaznamenali, že maso a výrobky z něj poslední dobou zdražuje. Nevím jak vy, ale já se bojím údajně neškodné chemie, tedy éček, které přidanou vodu udrží v mase. Proto raději zaplatím víc za vyšší kvalitu. Nicméně poslední dobou ji na pultech řeznictví nevidím. Koupím kus masa, okořením ho a osolím, podliji půl decilitrem vody a dám ho péct na hodinu a půl při 190°C. Během procesu se z normálního masa vypeče 15% . Nicméně často pozoruji maso o polovinu menší, kolem několik decilitrů "šťávy". Je jedno, kde jsem ho koupil. Přitom ještě před dvěma lety platilo, že maso od řezníka se speklo jen malinko, odhadem o 15%, což je normální.
To vše si ovšem "užíváme" za mnohem vyšší cenu, než před rokem. Můj odhad jejího zvýšení je 20 - 30%. Připočtu - li vodu v mase, tak o 50-70%. Maso není jediná potravina, za niž platíme čím dál víc. Víc platím za za t=měř vše, tedy za chléb, máslo, čokoládu, brambory, mrkev, cibuli, jablka ... Levné a dostupné banány či pomeranče toto zdražování fakt nevykompenzují.
Díky nesmyslným dotacím roste na poli palivo do aut a jídlo bude zanedlouho pro sociálně slabé nedostupný luxus.
Video, jak se vyrábí šunka s 50% obsahem masa
Jan Pravda 02.11.2019 21:51 2,543
Politika - související články
Koronavirus, informace 1
03.04.2020 20:57
Statistika koronaviru i pro města
28.03.2020 19:53
Čeká nás velké zdražení
15.07.2024 20:09
Téměř polovina nemocných na SARS-CoV-2 je ve věku 15 - 44 let
30.03.2020 21:18
No Comments have been Posted.