Maso zdražuje a je v něm čím dál víc vody
Pokud chcete kvalitní maso, zamíříte do řeznictví. V dobrém řeznictví je vše jak za starých časů, maso pro vás připraví zázemí z půlek, za pultem je prodavačka s osobním přístupem. Jen to maso je jiné než dřív, na nerezovém tácu pod ním vidíte často vodu.
Pokud chcete kvalitní maso, zamíříte do řeznictví. V dobrém řeznictví je vše jak za starých časů, maso pro vás připraví zázemí z půlek, za pultem je prodavačka s osobním přístupem. Jen to maso je jiné než dřív, na nerezovém tácu pod ním vidíte často vodu.
V hypermarketech je to jiné. Maso je zabaleno v krabičkách nebo ve fólii, musíte si ho vybrat z chladící vitríny, osobní přístup nečekám ani na pokladně, která je často samoobslužná. Ve fólii na první pohled stejně jako já zaznamenáte vedle masa vodu, v krabičce je podložka, která je nasátá. Za očividně nižší kvalitu obvykle platíte nižší cenu.
Určitě jste poslední dobou zaznamenali, že maso a výrobky z něj poslední dobou zdražuje. Nevím jak vy, ale já se bojím údajně neškodné chemie, tedy éček, které přidanou vodu udrží v mase. Proto raději zaplatím víc za vyšší kvalitu. Nicméně poslední dobou ji na pultech řeznictví nevidím. Koupím kus masa, okořením ho a osolím, podliji půl decilitrem vody a dám ho péct na hodinu a půl při 190°C. Během procesu se z normálního masa vypeče 15% . Nicméně často pozoruji maso o polovinu menší, kolem několik decilitrů "šťávy". Je jedno, kde jsem ho koupil. Přitom ještě před dvěma lety platilo, že maso od řezníka se speklo jen malinko, odhadem o 15%, což je normální.
To vše si ovšem "užíváme" za mnohem vyšší cenu, než před rokem. Můj odhad jejího zvýšení je 20 - 30%. Připočtu - li vodu v mase, tak o 50-70%. Maso není jediná potravina, za niž platíme čím dál víc. Víc platím za za t=měř vše, tedy za chléb, máslo, čokoládu, brambory, mrkev, cibuli, jablka ... Levné a dostupné banány či pomeranče toto zdražování fakt nevykompenzují.
Díky nesmyslným dotacím roste na poli palivo do aut a jídlo bude zanedlouho pro sociálně slabé nedostupný luxus.
Video, jak se vyrábí šunka s 50% obsahem masa
Pokud chcete kvalitní maso, zamíříte do řeznictví. V dobrém řeznictví je vše jak za starých časů, maso pro vás připraví zázemí z půlek, za pultem je prodavačka s osobním přístupem. Jen to maso je jiné než dřív, na nerezovém tácu pod ním vidíte často vodu.
V hypermarketech je to jiné. Maso je zabaleno v krabičkách nebo ve fólii, musíte si ho vybrat z chladící vitríny, osobní přístup nečekám ani na pokladně, která je často samoobslužná. Ve fólii na první pohled stejně jako já zaznamenáte vedle masa vodu, v krabičce je podložka, která je nasátá. Za očividně nižší kvalitu obvykle platíte nižší cenu.
Určitě jste poslední dobou zaznamenali, že maso a výrobky z něj poslední dobou zdražuje. Nevím jak vy, ale já se bojím údajně neškodné chemie, tedy éček, které přidanou vodu udrží v mase. Proto raději zaplatím víc za vyšší kvalitu. Nicméně poslední dobou ji na pultech řeznictví nevidím. Koupím kus masa, okořením ho a osolím, podliji půl decilitrem vody a dám ho péct na hodinu a půl při 190°C. Během procesu se z normálního masa vypeče 15% . Nicméně často pozoruji maso o polovinu menší, kolem několik decilitrů "šťávy". Je jedno, kde jsem ho koupil. Přitom ještě před dvěma lety platilo, že maso od řezníka se speklo jen malinko, odhadem o 15%, což je normální.
To vše si ovšem "užíváme" za mnohem vyšší cenu, než před rokem. Můj odhad jejího zvýšení je 20 - 30%. Připočtu - li vodu v mase, tak o 50-70%. Maso není jediná potravina, za niž platíme čím dál víc. Víc platím za za t=měř vše, tedy za chléb, máslo, čokoládu, brambory, mrkev, cibuli, jablka ... Levné a dostupné banány či pomeranče toto zdražování fakt nevykompenzují.
Díky nesmyslným dotacím roste na poli palivo do aut a jídlo bude zanedlouho pro sociálně slabé nedostupný luxus.
Video, jak se vyrábí šunka s 50% obsahem masa
Jan Pravda 02.11.2019 21:51 2,541
Politika - související články
V polské Vratislavi vykolejilo letos 100 tramvají
30.10.2019 08:15
Cibule za 45, banány za 20, kde udělali soudruzi chybu?
15.05.2019 17:39
05.04.2024+ Ukrajina, válka ?
05.04.2024 19:31
Jan Palach, ale také Jan Zajíc
15.01.2017 23:45
Byl jsem vychován na ZŠ Boženy Němcové v Opavě
28.05.2020 00:58
No Comments have been Posted.